StoryEditorOCM
KalelargaDORH NA VRATIMA

Nakon što je ŽDO najavio izvide u KK Zadar zbog izjava o netransparentnom trošenju novca, oglasili su se i iz kluba: Što ako je sve u redu?

Piše I.I.
11. travnja 2022. - 10:55

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo izjavilo kako će Služba kriminalističke policije PU zadarske provesti izvide vezano uz navodno nezakonito trošenje novaca u Košarkaškom klubu Zadar, iz kluba su se o cijelom slučaju oglasili priopćenjem. 

Podsjetimo kako će ŽDO provesti izvide zbog izjava predsjednika NO-a Ante Rubeše i člana NO-a Enija Meštrovića koji su na izvanrednoj medijskoj konferenciji prošlog tjedna izjavili kako uprava kluba netransparentno troši novac prvenstveno zbog plaćanja smještaja osam do devet igrača od 10. kolovoza do 29. rujna prošle godine za što je jednom zadarskom hotelu isplaćeno preko pola milijuna kuna. Rubeša je također istaknuo na presici da osnovano sumnja da direktor kluba, Željko Žilavec troši sponzorski novac u vlastite svrhe preko potrošačke kartice Tommya na kojoj se nalazi 152 tisuće kuna. 

- S obzirom da se činjenice tek trebaju utvrditi kako je priopćeno, pričekajmo da se činjenice utvrde. Poštovat ćemo sve državne procedure i nemojmo molim vas prejudicirati. Što ako je sve u redu, a direktoru je narušen ugled. Pitam se što onda? Kada dođe službeni nalaz prvi ćemo vas obavijestiti. Do tada, mi moramo nazad u svakodnevne obveze, priopćenje je koje je glasnogovornik kluba, Toni Jeričević uputio medijima. 

26. svibanj 2024 15:00