StoryEditorOCM
KalelargaNOVA PRAKSA

Na WEB stranici zadarskog Vodovoda objavljuju fotografije noćnih radova i intervencija da bi građanima pokazali kako – nisu uhljebi!

Piše P.O.
3. veljače 2022. - 22:39

Na službenoj WEB stranici zadarskog Vodovoda u posljednje se vrijeme pojavljuju fotografije noćnih radova na različitim, uglavnom gradskim lokacijama. Vodovodova internetska stranica je tako postala nešto dinamičnija, a nisu nezanimljivi ni razlozi zbog kojih se uprava komunalnog poduzeća odlučila na ovakav potez.

-Imali smo mi i do sada čestih noćnih radova i hitnih intervencija. U velikoj se većini slučajeva radi o puknućima cijevi, ali ima tu i unaprijed planiranih radova za koje smo znali da ih moramo obaviti. U oba slučaja imamo isti kriterij za noćni izlazak na teren, a to je procjena o broju potrošača koji zbog puknuća ili nekog drugog kvara ostaju bez vode. Dakle, ako znamo da bi preko dana brojni građani, kafići i restorani u nekom gradskom kvartu zbog naših radova ostali bez vode, idemo na noćne intervencije i noćne radove, kaže direktor Tomo Matek.

-Sami kažete da ste i dosada imali noćnih intervencija, ali dosada nisu objavljivane fotografije noćnih radova...

-Građanima treba pružiti informacije o tome što, kada i gdje radimo, a osim toga, treba i fotografijama pokazati da u Vodovodu nisu uhljebi koji sjede i čekaju plaću, već radimo, kada treba i noću.

Za noćne intervencije radnici Vodovoda su dodatno plaćeni, kao i za pripravnost u kojoj za 15 dana dobiju 500 kuna veću plaću. Plus povećanje plaće u slučaju da za trajanja pripravnosti odrade i još neku noćnu intervenciju.

26. lipanj 2024 16:19