StoryEditorOCM
KalelargaANEKS NA ČEKANJU

Na gradilištu stare Tehničke škole na Poluotoku radi se punom parom! Bageri počeli s rušenjem nekadašnjih radionica, evo o čemu se radi...

Piše AVŠ
30. ožujka 2022. - 14:23

Zašto se ruši aneks zgrade stare Tehničke škole u kojemu su nekad bile radione i kakva će biti buduća namjena tog prostora?

To pitanje pojavilo se početkom ovog tjedna, nakon što je teška mehanizacija na gradilištu počela uklanjati djelove objekta za koje je rečeno kako se, barem u ovom dijelu realizacije projekta neće rušiti. Iz Rektorata Sveučilišta u Zadru, koje je investitor na ovom velikom projketu financiranom iz europskog fonda, kažu kako se u rušenje krenulo zbog potreba na gradilištu.

“Dio od devet metara stare Tehničke škole koji se nekad koristio za radionice ruši se kako bi se zbog potreba funkcioniranja i organizacije gradilišta odnosno kako bi se osigurao koridor za pristup mehanizaciji i građevinskom materijalu. Istodobno je minimaliziran utjecaj na prometne komunikacije koje okružuju gradilište" odgovaraju sa Sveučilišta.

Na pitanje kakva je budućnost tog prostora, odnosno hoće li se na tom mjestu podignuti novi sadržaji i koji, iz Rektorata kažu kako “Sveučilište radi na osmišljavanju programskog sadržaja tog objekta, u skladu sa svojim potrebama za znanstvene i nastavne aktivnosti te da će se projekt prilagoditi uvjetima koji budu definirani zahtjevima konzervatora.”

Što se financiranja tiče, budući da aneks nije obuhvaćen sadašnjim projektom, uređenje nekadašnjih radiona i sportske dvorane čekat će prijavu na neki od budućih poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova.

29. lipanj 2024 02:51