StoryEditorOCM
KalelargaIZVJEŠTAJ STOŽERA

Na Covid odjelu zadarske bolnice preminuo muškarac, još dvije osobe zaražene korona virusom!

Piše B.S.
4. srpnja 2020. - 13:01

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar u petak je preminuo 85-godišnji muškarac, koji je taj dan bio jedna od dvije žrtve korona virusa o kojima je izvijestio Nacionalni stožer civilne zaštite.

- Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Prema preminuloj osobi poduzete su posebne protuepidemijske mjere za siguran ukop prema posebnom protokolu - rekli su u Stožeru Civilne zaštite Zadarske županije.

U Stožeru pojašanjavaju kako 85-godišnjak nije preminuo od COVIDA-19, već je u bolnicu zaprimljen u teškom zdravstenom stanju. Na korona virus je rutinski testiran.

Osim toga dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli, te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na COVID odjelu. U samoizolaciji je 87 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 10 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja mjere.

16. lipanj 2024 16:46