StoryEditorOCM
KalelargaNOVA INCIJATIVA

Mjesni odbor Poluotok pokrenuo peticiju za prenamjenu zgrade bivšeg "Socijalnog" u Studentski dom: ‘Svjedoci smo uništavanja gradske jezgre‘

Piše B.S.
25. srpnja 2023. - 21:49

Mjesni odbor Poluotok pokrenuo je na svojoj Facebook stranici digitalnu peticiju za prenamjenu zgrade bivšeg "Socijalnog" u Studentski dom, a ne u hotel, kako je najavljivano.

- Poštovane građanke i građani Grada Zadra i svi drugi koji volite Zadar!. Skupljamo potpise za prenamjenu zgrade Socijalnog na Poluotoku u studentski dom! (I druge javne sadržaje potrebne građanima Zadra.) Svjedoci smo uništavanja gradske jezgre zbog kratkoročnih planova i brzog profita pojedinaca. Takav bi bio i hotel bez vlastitog parkirališta kako se, čini se, predlaže.

Prenamjenom zgrade Socijalnog u studentski dom i ostale javne sadržaje, na Poluotoku bi se zadržali studenti, omogućio bi im se boravak do završetka akademske godine, a Grad Zadar nastavio bi razvijati kulturu sveučilišnog grada što i želimo da bude.

Aktivno se pridružite spašavanju javnog dobra na Poluotoku potpisom ove peticije. Peticiju je pokrenula građanka bez političkih upliva ili veza. Dobre ideje treba poduprijeti.- poručili su iz Mjesnog odbora Poluotok. 

Iz zgrade koja se na Poluotoku nalazi pod zaštitom Konzervatorskog odjela prošle su godine u nove prostore na Putu Murvice iselili Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Zavod za mirovinsko osiguranje.

Vlada je nakon iseljenja službi na novu adresu dala suglasnost da se zgrada ‘Socijalnog‘ proda za 6.5 milijuna eura,

Zgrada se trebala se na tržištu naći 2019. godine, no vlasnici su zbog rasta cijena nekretnina tražili novu procjenu. 

Zgrada je u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Zadarske županije, te Grada Zadra.

26. svibanj 2024 00:12