StoryEditorOCM
KalelargaNAVIJAČI CIJEPITE SE

Ministar Beroš "dao oprost" i cijepio Pfizerom direktora KK Zadra Žilavca: Puštanje navijača bila je sitna "greška u koracima", ne ljutim se!

Piše Mišel Kalajžić
12. lipnja 2021. - 13:36
Zadar, 120621 Ministar Vili Beros je danas u Zadru u dvorani Kresimira Cosica s vodstvom KK Zadra promovirao akciju cijepljnja navijaca kluba kao i svih Zadrana. Na fotografiji: direktor KK Zadar Zeljko Zilavec i ministar Beros.Luka Gerlanc/Cropix

Ministar zdravstva RH Vili Beroš, posjetio je u subotu Zadar gdje je u košarkaškom domu Krešimira Ćosića cijepio direktora hrvatskog košarkaškog prvaka KK Zadra Željka Žilavca drugom dozom Pfizera protiv virusa Covid 19. Beroš je to učinio u okviru akcije koju je poduzeo KK Zadar i pozvao svoje navijače da se masovno cijepe protiv koronavirusa nakon opaski ministra da je njihovo puštanje na finalnu utakmicu u Zadru protiv KK Splita bio sigurnosni propust KK Zadra.

Tijekom subotnjeg jutra pozivu se odazvalo 40-tak navijača, a akcija će se nastaviti čitav idući tjedan - rekao je glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić koji je ministra dočekao s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Zadar Željkom Škrgatićem i medicinskim osobljem koje provodi cijepljenje.

Ministar se slikao uz osvojeni pehar, dobio je na dar i majicu KK Zadra, a dao je na neki način i „oprost“ direktoru Žilavcu koji je preuzeo odgovornost za puštanje navijača, kazavši kako je ljudski griješiti, ali da je poruka koja se u subotu šalje iz Krešinog doma navijačima KK Zadra i čitavoj Hrvatskoj, puno važnija od toga:

- Čast mi je biti u Zadru koji je kao što znamo kolijevka naše košarke. Zadar je oduvijek znao na krilima zanosa i srčanog navijanja i podrške svojim igračima voditi svoj klub do pobjede i na tome vam čestitam. Ono na čemu vam nisam mogao čestitati je malena nesmotrenost prilikom proslave osvajanja prvenstva što je na neki način razumljivo. Bila je to „greška u koracima“, ali ne smatram to greškom i ne ljutim se kao navijač sportskog kluba Hajduk niti kao ministar. Međutim virus je još uvijek oko nas što nas tjera na oprezno ponašanje. Ono zbog čega sam danas tu je moja zahvala odluci i KK Zadra i navijača da se cijepe i na taj način zaštite i svoje i tuđe zdravlje. Sretan sam što ima navijača koji žele biti i prvaci u odgovornom ponašanju, to je od iznimne važnosti. Vidjet ćemo kakav će biti odaziv, ali pozivam zaista sve navijače da se prijave na cijepljenje, te da izazovu svoje sportske rivale na istu gestu. Jer cijepljenje je ono što je danas od iznimne važnosti. Cijepljenjem kupujemo kartu ne samo za naše tribine nego i za ovu turističku sezonu. Brzo će doći jesen i novi izazovi, nove utakmice, stoga moramo biti spremni, a zajedno možemo odigrati ovu utakmicu i pobijediti koronu, ali jedino cijepljenjem. Moramo poslati svijetu poruku sigurnosti – kazao je ministar Beroš, koji je potom cijepio i neke novinare.

Priznao je da je malo pao interes za cijepljenjem, pa će se još više izlaziti prema građanima porukom da je to najsigurnija karika u borbi protiv koronavirusa, a upozorio je da će trebati paziti i okolnosti oko navijanja i fun zona u praćenju Eura koji je upravo počeo.

- Poruka KK Zadra je vrlo jasna: cijepimo se budimo odgovorni prema sebi i bližnjima, nemojmo dozvoliti da sportska sezona počne, a da mi nismo spremni. Pripreme igrača kreću u 8. mjesecu, ali pripreme navijača počinju današnjom akcijom koja se produžuje na čitav tjedan u organizaciji KK Zadra. Pozivam svih da se cijepe. Kontaktirali smo s navijačkom skupinom Tornado i baner koji je vani, njihova je zamisao. Apelirao bih i na Tornado da budu odgovorni i dođu. To je navijačka skupina koja nas podržava, ali KK Zadar ima veliku dvoranu i puno ljudi stane unutra tako da ova poruka ide svim navijačima i ljubiteljima kluba kao i svim građanima Zadarske županije – zaključio je direktor KK Zadra Željko Žilavec.

Energetska pića

Ovo što se dogodilo nije bilo dobro, o mjerama ograničenja će se raspravljati na osnovanoj Radnoj skupini.

Kriteriji za putovanja

Serološka testiranja trebala bi se uvesti kao kriterij na europskom nivou za putovanja i okupljanja. Prisutnost antitijela znači da ste imuni, to je čak i bolji dokaz nego samo cijepljenje.

19. travanj 2024 14:57