StoryEditorOCM
KalelargaZBOGOM ‘ORUŽJE‘

Majka (36) izmlatila sina kuhačom, pa na sudu dobila zatvorsku kaznu! Evo što se dogodilo...

Piše B.S.
24. listopada 2023. - 19:05

Na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine osuđena je 36-godišnja majka iz Ličko-senjske županije koja je izmlatila sina kuhačom.

Trgovkinja i majka troje djece proglašena je krivom jer je 14-godišnjeg sina 8. prosinca 2022. godine oko 21 sat u više navrata kuhačom udarila po rukama. Time mu je, pristajući ga tjelesno ozlijediti, nanijela lake tjelesne ozljede: hematom na desnoj podlaktici i površinske ozlijede petog prsta lijeve ruke.

Sutkinja za mladež Općinskog suda u Gospiću Magdalena Bačić proglasila je krivom u kaznenom nalogu nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću (ODO) protiv majke podignulo optužnicu 27. prosinca 2022., tereteći je za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela – tjelesnom ozljedom.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je izdavanje kaznenog naloga i osudu na kaznu zatvora u trajanju od jednegodine, s rokom kušnje dvije godine.

Sud je prihvatio zahtjev i presudom izdao kazneni nalog jer je utvrđeno da se radi o kaznenom djelu za koje se nalog može izdati, te da je Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo izricanje zakonom dopuštene vrste i visine kazne. Majku je kazneno prijavila Policijska uprava ličko-senjske 11. prosinca 2022., nakon što je o ozlijedi maloljetnika zaprimila prijavu iz Opće bolnice u Gospiću.

Sud je našao osnovanim izdati kazneni nalog i izreći predloženu vrstu i mjere kazne, kao primjerene težini djela, i bez provođenja rasprave.

Kako je 38-godišnjakinja proglašena krivom, osuđena je i na naknadu troška kaznenog postupka u vidu paušalne svote u iznosu pedeset eura čija visina je određena obzirom na složenost i trajanje postupka te njezine imovinske prilike, što je dužna platiti u roku od petnaest dana od pravomoćnosti presude, pod prijetnjom ovrhe.

29. travanj 2024 09:26