StoryEditorOCM
KalelargaBIVŠI NOĆNI KLUB?

"Ledana" radi kao kafić, a ugovor za korištenje terase im je istekao lani. Konzervatori još nisu popisali opremu koju treba ukloniti iz parka

Piše P. O,
5. travnja 2023. - 13:49

U srijedu će točno u podne u Perivoju kraljice Jelene Madijevke konferenciju za medije održati Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša na temu „novih okolnosti i događanja oko Ledane”. Međutim, problem s „Ledanom” je u tome što se od kraja prošle godine nije dogodilo baš ništa, pa Akcija mladih očito smjera na stvaranje novog pritiska na „nadležne institucije” da se priča oko bespravnog korištenja javnih površina konačno zatvori.

Koncem veljače direktor „Nasada” Josip Krnčević potvrdio je da su vlasnici tvrtke „Riva Liburna” izrazili želju da u parku nastave raditi kao kafić s ugostiteljskom terasom. Od tada, ništa još nije dogovoreno, ali je poznato da, ako žele nastaviti raditi kao kafić, vlasnici tvrtke trebaju imati nove minimalne tehničke uvjete, jer im je ugovor o korištenju javnog prostora kao vanjske terase istekao još koncem prošle godine.

Međutim, u „Nasadima” očekuju da se prethodno riješi pitanje njihovih potraživanja zbog dugogodišnjeg korištenja veće površine od one koja je ugovorena i plaćena za vrijeme dok je „Ledana” radila kao noćni klub. A sudski spor oko potraživanja „Nasada” još nije završen, iako je prvostupanjska odluka Trgovačkog suda u Zadru išla u korist „Riva Liburne”.

Pritom se od srpnja prošle godine nije razjasnilo tko bi trebao ukloniti ugostiteljsku opremu tvrtke „Riva Liburna” s javnih površina. Ministarstvo kulture tada je navelo da je uklanjanje opreme u nadležnosti gradskog Komunalnog odjela, a iz Upravnog odjela za komunalnu djelatnost su konstatirali da bi Konzervatorski odjel trebao popisati što sve treba ukloniti i popis dostaviti na odgovarajuću adresu, vlasnicima „Ledane” ili „Nasadima”, gradskoj tvrtki koja upravlja Perivojem kraljice Jelene.

Zato nas je zanimalo je li Konzervatorski odjel od srpnja prošle godine napravio popis opreme koju bi trebalo ukloniti i je li taj popis nekome dostavljen. Odgovor iz Ministarstva kulture čekamo od 10. ožujka i objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

image
Ilustracija: Cropix
07. lipanj 2024 19:59