StoryEditorOCM
KalelargaNA POLUOTOKU

Lažna službenica mirovinskog fonda olakšala staricu za nekoliko tisuća kuna; PU Zadarska savjetuje sugrađanima: Pazite se prevaranata!

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2020. - 09:53

U centru Poluotoka, u Ulici Borelli, jučer se u jutarnjim satima nepoznata ženska osoba lažno predstavila kao službena osoba "mirovinskog fonda" te 81-godišnjakinju dovela u zabludu u cilju da joj preda novac, što je ona učinila te joj predala nekoliko tisuća kuna.

U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela Prijevare.

Iz PU Zadarske savjetuju građanima starije dobi da se paze, da razmisle dobro kome daju podatke ili pak novac te da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.

Takve osobe:

- spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe,

- samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.

26. lipanj 2024 16:02