StoryEditorOCM
KalelargaU RUKE PRAVDE

Kabeli, kava aparati i mopedi: neobičan niz krađa u Zadru! A konačno uhićen i recidivst...

Piše Zadarski.hr
26. rujna 2024. - 18:30

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je krajem travnja ove godine u Zadru u Ulici 4. Gardijske brigade iz dvorišta trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru otuđio više metara električnog kabela, ukupne vrijednosti oko 600 eura.

Također ga se sumnjiči da je u vremenu od siječnja do travnja 2022. godine u Zadru na gradskom predjelu Maslina, iz skladišta poslovnice trgovačkog društva sa sjedištem na području Rovinja, otuđio 10 aparata za kavu dok je iz nekoliko drugih aparata za kavu otuđio razne dijelove, čime je oštetio trgovačko društvo za nekoliko desetaka tisuća eura. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 40-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dva kaznena djela Krađa.

Također, Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za šest kaznenih djela imovinskog karaktera. Sumnjiči ga se da je u lipnju ove godine u Zadru na predjelu Crvene kuće provalio u prostorije stambene zgrade odakle je otuđio bicikl vrijednosti nekoliko tisuća eura, vlasništvo stranog državljanina, kao i da je krajem rujna 2023. godine na području istog gradskog predjela otuđio moped vrijednosti oko tisuću eura, u vlasništvu 35-godišnjaka, a koji motocikl je naknadno pronađen i vraćen vlasniku.

Također ga se sumnjiči da je 18. rujna ove godine u Zadru u Ulici Bleiburških žrtava iz trgovine trgovačkog društva otuđio parfem vrijednosti oko 200 eura kao i da je u srpnju ove godine u Splitskoj ulici u Zadru otuđio motocikl vrijednosti tisuću eura u vlasništvu 29-godišnjaka te da je u travnju 2023. godine na predjelu Smiljevca otuđio moped u kojem se nalazila motociklistička oprema te pripdajuća dokumentacija, u vlasništvu 38-godišnjaka.

Nadalje ga se sumnjiči i da je tijekom ožujka ove godine u Zadru na gradskom predjelu Vidikovac iz obiteljske kuće otuđio igraću konzolu s dodatnom opremom, ukupne vrijednosti oko tisuću eura, u vlasništvu 47-godišnjaka. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv maloljetnika se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio jedno kazneno djelo Teška krađa te pet kaznenih djela Krađa te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske. 

26. rujan 2024 18:33