StoryEditorOCM
KalelargaSPORNE ODLUKE

Josip Bašić: "Odgodio sam sjednicu virskog Općinskog vijeća koja je bila zakazana za danas. Evo koji su razlozi"

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2023. - 09:09

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Josip Bašić poslao je priopćenje javnosti koje prenosimo u cijelosti. 

"Danas sam, sukladno Poslovniku Općinskog vijeća, promjenio termin održavanja 13. sjednice Općinskog vijeća Općine Vir koja je bila zakazana za 10. srpnja 2023. godine (danas).

Odgodu su 9. srpnja 2023. godine zatražili  vijećnici Frane Vučetić, Veseljko Orlić, Šime Buškulić i Šime Vučetić zbog toga što Ministarstvo pravosuđa i uprave nije donijelo, odnosno nisu dostavljene, Odluke za sve načelnikove Odluke o obustavi od primjene Odluka donesenih na 11. i 12. sjednici Općinskog vijeća. 

Posebno je istaknuta Odluka o Virskom ljetu i Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o imenovanju vijeća za koncesijska odobrenja koje je Općinsko vijeće donijelo na svojoj 11. sjednici 27. ožujka 2023. godine, a načelnik je potom donio Odluke o obustavi od primjene svih odluka donesenih na toj sjednici uključujući i te dvije. 

Vijećnici smatraju da se radi o dvije važne Odluke koje direktno utječu na kvalitetu života stanovnika Vira, s čime se u postupnosti slažem, te da je potrebno pričekati dostavu svih Odluka Ministarstva pravosuđa i uprave kako bi se moglo o njima raspravljati i po potrebi uvrstiti na dnevni red.

Takorer su tražili odgodu zbog prijedloga Proračuna Općine Vir za 2023. godinu koji je stavljen na dnevni red, bez prethodne konzultacije načelnika Općine Vir sa vijećnicima, dok je istovremeno izglasani Proračun u postupku na Visokom upravnom sudu RH čiji se pravorijek očekuje.

Smatram da su zahtjevi vijećnika za odgodom održavanja sjednice opravdani te će se 13. sjednica Općinskog vijeća Općine Vir održati 24. srpnja 2023. godine (ponedjeljak) u 10:00 sati - napisao je Bašić. 

04. svibanj 2024 23:56