StoryEditorOCM
Kalelarga"NASILNI HDZ-OVCI"

Josip Bašić: "Ovo je direktan napad Kapovića na HDZ jer nakon dugog niza godina nema kontrolu nad općinskim ogrankom"

Piše Zadarski.hr
5. ožujka 2024. - 21:25
S lijeva: predsjednik HDZ-a Vir Ante Bašić, premijer Andrej Plenković, vijećnik HDZ-a Veseljko Orlić i predsjednik OV Vir Josip Bašić.Fb/Hdz Vir/Slobodna Dalmacija

Josip Bašić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir, reagirao je na tekst Premijer Plenković u društvu trojice nasilnih virskih HDZ-ovaca! Dvojica su prijavljena za tučnjavu, a jedan optužen za obiteljsko nasilje! Reagiranje prenosimo u cijelosti.

 

"Nekoga nazivati nasilnikom bez činjenica i dokaza u svrhu stvaranja senzaicionalističkih naslova po nečijem naputku je nedopustivo i novinarski nekorektno. 

Na skupu u Karlovcu sam sudjelovao s kolegom vijećnikom Veseljkom Orlićem i predsjednikom OO-a HDZ Vir Antom Bašićem koji je poziv na skup i dobio gdje smo se fotografirali s premijerom kao i vjerojatno stotine drugih sudionika tog skupa.

Vijest je krenula sa portala Zadarski.hr koji redovno i ažurno prenosi vijesti sa Virskog lista u općinskom vlasništvu pa imam dojam da se na Viru i nalazi glavno uredništvo tog portala, a bilo bi zanimljivo vidjeti koliko sredstava dobivaju iz općinskog proračuna.

Što se tiče vijesti moram istaknuti da nisam sudjelovao u nikakvoj tučnjavi već sam dobio politički montiranu prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira i navodne galame dok oni koji su tukli nisu prijavljeni već su navedeni kao svjedoci, a radilo se o djelatnicima općinskog sustava. 

Jasno je da je ovo izašlo iz kuhinje bivšeg načelnika Općine Vir, a sadašnjeg posebnog savjetnika načelnika, Kristijana Kapovića. 

Nisam primjetio da se stvarao senzacionalizam kad je sam načelnik Radović izjavio da njegov savjetnik Kapović ima veću plaću od njega samog i to u iznosu od cca 2000 eura.

Ovo je direktan napad Kapovića na HDZ s ciljem nanošenja štete  HDZ- u jer nakon dugog niza godina nema kontrolu nad tim općinskim ogrankom. 

Drugi razlog plasiranja ove vijesti je odluka Ministarstva pravosuđa i uprave kojom je poništena posljednja sjednica i sve donesene odluke na istoj među kojima Proračuni Općine Vir za 2023. i 2024. godinu.

Navedena sjednica nije poništena kako Kapovićevi puleni Radović i Vučetić kažu zbog proceduralne greške. 

Radi se o pomno smišljenom manevru kako bi na nezakonit način sazvali sjednicu i u kratkom roku potrošili sredstva iz dva proračuna, a riječ je o milionima eura.

Populističke izjave kako nama smetaju potpore isplaćene stanovnicima Vira su samo izričaj besramnih osoba, jer su iste Odluke donesene još prošle godine od strane naše većine u općinskom vijeću, a načelnik Radović ih je stavio van snage.

Toliko o njihovoj brizi za stanovnike Vira, a razina populizma na koju su spremni je poražavajuća.

Ovakve neistine i medijske manipulacije me neće pokolebati u daljnjem radu za dobrobit Vira i Virana i kao do sada radit ću to najbolje kako znam u suradnji s ostalim kolegama u općinskom vijeću, a iz načina rada Općinske uprave i trošenja proračunskih sredstava se mogu izvući svakakve senzacije i skandali samo kad bi novinarstvo bilo zainteresirano - stoji u reagiranju. 

28. travanj 2024 06:53