StoryEditorOCM
KalelargaDAN POSLIJE

Jesu li Branko Dukić, Snježana Jurinić, Denis Karlović, Ante Babić, Šime Vicković i Božidar Longin vidjeli ove fotografije?

Piše P.O.
15. kolovoza 2021. - 21:02

U subotu kasno navečer odigrano je na Višnjiku finale Zadarske ljetne lige. Mediji su o tom festivalu košarke već opširno izvijestili, neki su donijeli i velike foto galerije sa spektakularnom atmosferom na Višnjiku.

Dan poslije, vrijedi postaviti pitanje: jesu li Branko Dukić, Snježana Jurinić, Denis Karlović, Ante Babić, Šime Vicković i Božidar Longin vidjeli ove slike? Zašto baš i zašto samo oni?

Svi su oni iz kategorije "vlast", "političar", "direktor" i "ugledni HDZ-ovac". Ima među njima i "stožeraša".  Većina njih se već javno izjašnjavala i slala poruke o tome kako bismo se trebali pridržavati epidemioloških mjera, paziti jedni na druge i cijepiti se. Ako slučajno netko od njih šest nije to javno učinio, onda je to samo zato što ih nitko nije pitao. Odgovorili bi oni, vrlo rado, nema veze što bi po milijunti put ponavljali istu mantru...

Branko Dukić je bio najavljen kako dodjeljivač medalja pobjednicima, ali nije stigao, pa su taj posao odradili Snježana Jurinić iz nadležnog "sportskog" Upravnog odjela i direktor "Višnjika" Denis Karlović. Longin, Babić i Vicković će možda već u tjednu koji slijedi poslati još neku "porukicu" usklađenu s Beroševim sugestijama.

Gdje su bili u subotu navečer i kakvu su poruku poslali? Dobro, neki od njih su bili na Višnjiku, ali i dalje stoji pitanje kakvu su to poruku poslali. Je li "groznica subotnje večeri" proglašena za vrijeme u kojemu se građanstvu ne smiju slati vapijući signali o "socijalnoj distanci", "oprezu" i "pridržavanju epidemioloških mjera"? 

Svi oni, prije nego što nas počnu zasipati "covid retorikom", neka najprije pogledaju fotografije s Višnjika i onda nam krenu dijeliti lekcije o "ključnim tjednima", "borbi za spas turističke sezone, "građanskoj odgovornosti" i "brizi za sebe". Gdje su s tim pričama bili u subotu?

01. srpanj 2024 10:39