StoryEditorOCM
KalelargaVRIJEDAN 37 MILIJUNA

Iz drugog puta uspjeli izabrati izvođača radova za pročišćivač, građani Smiljevca će konačno prodisati

Piše zadarski.hr
7. svibnja 2021. - 13:54

Direktor Odvodnje Grgo Peronja, je u petak na prijedlog Povjerenstva, donio Odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača za "Dogradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar“.

Podsjetimo kako se izvođač radova za pročišćivač uspio izabrati tek iz drugog puta, ali i kako su na drugi natječaj pristigle tri ponude koje uvelike premašuju taj iznos.

Kao najpovoljnija ponuda u postupku javne nabave odabrana je ponuda NICRO d.o.o. Zagreb. Vrijednost radova po Ugovoru iznosi 37.942.711,89 HRK bez PDV-a.

Projekt „Dogradnja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar“ jedna je od najvažnijih cjelina u sklopu kapitalnog infrastrukturnog projekta financiranog sredstvima EU „Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane“.

Rezultati dogradnje su unaprjeđenje pročišćavanja zraka s istovremenim smanjenjem buke rada opreme i ušteda u operativnim troškovima.

Radovi na dogradnji UPOV-a Centar će se izvoditi po sljedećim fazama:

1 faza  

-pokrivanje pjeskolova-mastolova i primarnih taložnica GRP pločama i metalnom podkonstrukcijom s dogradnjom sustava za pročišćavanje zraka za navedene komponente

-nadogradnja postojećeg sustava za pročišćavanje zraka (PCO) kod zgrade mehaničkog tretmana (ulazna građevina) te zgrade pogona dehidracije i ugušćivača mulja

2 faza  

-izgradnja egalizacijskog spremnika sa pripadajućem nadstrešnicama te stanicama za prijem septika s dogradnjom  sustava za pročišćavanje zraka za navedene komponente

3 faza

Zamjena opreme aeracijskog sustava bioreakcijskih bazena

4 faza

Cijevni razvod za recirkulaciju pročišćene otpadne vode u svrhu korištenja u radu uređaja

5 faza

Sanacija ulazne građevine

6 faza

Izvedba bukobrana

08. svibanj 2024 21:25