StoryEditorOCM
KalelargaDI SU TESTOVI?

Iako je testiranje na koronavirus u Zadru trebalo početi u ponedjeljak, to se nije dogodilo; Zbog velike gužve, testovi kasne...

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2020. - 11:20

Iako je prošlog tjedna najavljivano da će od ponedjeljka u Zadru započeti testiranja na korona virus, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo Zoran Škrgatić, na konferenciji Stožera kazao je kako testovi još uvijek nisu stigli u Zadar.  

- Zadarski Zavod za javno zdravstvo nije stavljen na listu laboratorija koji provode testiranja na koronavirus, ali sam 13. dao nalog da se pokrene postupak nabave potrebnih testova kako bi mogli krenuti u testiranja. Zavod za javno zdravstvo u Zadru je prva akreditirana služba od svih zavoda u Hrvatskoj i u funkciji imamo aparat vrhunske tehnologije koji u samo dva sata može dati 24 nalaza. Tvrtka koja je trebala isporučiti testove za korona virus 16. ožujka je poslala dopis da će to napraviti do 22. ožujka. Međutim, očito je da imaju problema u isporuci. Svi smo se angažirali i tražimo način da što prije dobijemo testove jer su ovi testovi koje smo naručili vrhunski, a i naš je aparat odličan, kazao je ravnatelj Škrgatić dodajući kako će se testovi moći provoditi 24 sata od trenutka kada stignu u Zadar. 

Dodao je i kako su svi djelatnici Zavoda stavljeni u službu borbe protiv koronavirusa tako da imaju dvije organizirane smjene tjedno, a tijekom noći pacijenti mogu doći do dežurnog epidemiologa. 
 

17. lipanj 2024 09:47