StoryEditorOCM
KalelargaJAKO JUGO

I na jugu Hrvatske petak nestabilan - oblaka i kiše bit će više ujutro i prijepodne

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2024. - 08:45

Dugotrajno razdoblje neuobičajene topline nastavlja se i početkom ožujka, kao i promjenjivo vrijeme, na Jadranu i uz njega i razmjerno vjetrovito, osobito do ponedjeljka i kišovito, u južnijim krajevima i uz obilnije pljuskove praćene grmljavinom. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj kiša će za vikend uglavnom izostati, piše HRT.

U Dalmaciji petak vrlo promjenljiv - kiša, lokalno moguće i grmljavina, bit će češća u prvom dijelu dana, a popodne će se djelomice razvedriti. Bit će razmjerno vjetrovito uz mjestimice jako jugo te prema otvorenome i jače valovito more. 

I na jugu Hrvatske petak nestabilan - oblaka i kiše bit će više ujutro i prijepodne, ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo i oštro - južni vjetar, uz koje će dnevna temperatura zraka biti niža nego u četvrtak, najviša do 16 °C."

"Idućih dana nastavlja se promjenjivo vrijeme - izmjenjivat će se oblačna i sunčanija razdoblja, povremeno će padati kiša, ponajprije u ponedjeljak na Jadranu je lokalno moguća i grmljavina te će i dalje puhati jugo, umjereno, u nedjelju i početkom novog tjedna ponegdje i jako.

Na kopnu vjetar slabiji - uglavnom samo povremeno umjeren južnih smjerova. Kiša će biti češća u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije, a u sjevernijim kopnenim predjelima mjestimice će i potpuno izostati. I dalje gotovo posvuda temperatura iznad prosjeka za početak ožujka.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

30. travanj 2024 14:59