StoryEditorOCM
KalelargaJAVNA POVRŠINA

Gdje su nestale klupe i jedno stablo sa zadarskog Foruma, pita zabrinuti čitatelj. Saznali smo odgovor, evo o čemu se radi

Piše A. V. Š.
17. lipnja 2024. - 21:03

S javne površine na Forumu, u onom dijelu koji se nalazi do bivšeg kafića Riva, uklonjene su sve klupe. Isto tako, posječeno je i jedno stablo koje je tom prostoru za predah i odmaranje pružalo lijepu hladovinu i zaštitu od ljetnih vrućina.

- Ne znam je li riječ o vandalizmu i uništavanju javnog prostora i gradske imovine pa molim da to ispitate- piše nam zabrinuti čitatelj.

I ispitali smo. Pročelnik gradskog upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela kaže kako nema razloga za zabrinutosti. Štoviše, klupe će vratiti još ljepše jer su trenutno na - ušminkavanju! 

- Klupe je privremeno demontirao Marex kako bi ih u cijelosti  obnovio, kao sto su već obnovljene na dijelu šetnice. Vratit će ih do kraja tjedna- kazao nam je pročelnik Dujela. 

image

zadarski Forum

/Slobodna Dalmacija

Što se tiče uklanjanja stabala s javne površine, za taj dio priče zadužena je struka tvrtke Nasadi. 

- Stablo je bilo potpuno suho i zato je uklonjeno. Na njegovo mjesto posadit će se novi javor- kazao nam je direktor Nasada Josip Krnčevič

Ukratko, i klupe i stablo uskoro će ponovno biti na Forumu. 

 

 

28. lipanj 2024 04:46