StoryEditorOCM
Kalelarga‘VESELA SRIJEDA‘

Francuzi se međusobno potukli, hrvatski državljanin napao Nizozemce, a Bibinjac vrijeđao policajce!

Piše B.S.
24. kolovoza 2023. - 10:21

Zadraska policija je zbog incidenta u ulici Marka Marulića u srijedu na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira privela 20-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Sumnjiči se da je u srijedu, 23. kolovoza oko 4 sata u na prostoru benzinske postaje u Zadru na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te fizički napao četvoricu stranih državljana, državljana Nizozemske koji tom prilikom nisu ozlijeđeni. Uhićen je i doveden u prostorije policije, a provedenim alkotestom utvrđena mu je koncentracija  od 1,72 promila alkohola. Nakon saslušanja, određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zavor u Zadru.

Isti dan su na sud prepraćena još dvojica muškaraca: 33-godišnji hrvatski i 22-godišnji francuski državljanin.

Obojica se sumnjiče da su oko 04,45 sati na Obali kralja Tomislava međusobno fizički sukobili, gdje ih je uočila policija. Ubrzo su uz sredstva prisile privedeni u službene prostorije policije, gdje je kod 33-godišnjaka izmjereno 1,83 promila, a kod stranog državljanina 0,72 promila alkohola u krvi.

U srijedu je na sud prepraćen i 44-godišnjak, koji je 22. kolovoza u Bibinjama oko 23.20 sati narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Vrijeđao je i omalovažavao policajce.

Nakon saslušanja na nadležnom sudu određena mu je mjera zadržavanja te je predan u Zatvor u Zadru.

 

 

29. travanj 2024 03:38