StoryEditorOCM
KalelargaTIJESNA UTRKA

Evo kakvi su rezultati ankete, za županiju se bore Marasović i A. Vučetić, dok u gradu vodi Dukić, iza njega je M. Vučetić, a ne zaostaje niti Ričard

Piše I. Ivanac
22. travnja 2021. - 20:31

Već je neko vrijeme na portalu Zadarski.hr objavljenja interaktivna karta na kojoj je postavljena i anketa za gradonačelnika Grada Zadra i župana Zadarske županije. 

Na anketi postavljenoj za budućeg župana Zadarske županije glasovalo je 4335 osoba. Prvo mjesto dijele Zlatko Marasović, kandidat koalicijske liste SDP-a, Akcije mladih, HSS-a, Centra i stranke Glas, te nezavisni kandidat Antonio Vučetić kojeg podupire HNS, HSLS i DSU s 23 posto glasova. Idući je aktualni zadarski župan Božidar Longin (HDZ) s 16 posto glasova, a odmah iza njega nalazi se Nenad Klarić iz Domovinskog pokreta s 15 posto glasova. Predzadnje mjesto zauzima nezavisni kandidat Ivica Žuvela s 14 posto glasova dok je na zadnjem mjestu kandidat MOST-a Đani Bunja s 11 posto glasova.    

image
Zadarski.hr

Kada je u pitanju anketa za gradonačelnika grada Zadra, na kojoj je dosad glasovalo 3178 ljudi, trenutno vodi aktualni gradonačelnik Branko Dukić (HDZ) s 33 posto glasova. Iza njega je kandidat koalicije "Srcem za Zadar" Marko Vučetić s 28 posto glasova, a na trećem je mjestu Enio Meštrović, točnije njegov alterego Ričard s 14 posto glasova. Četvrto mjesto trenutno pripada nezavisnom kandidatu Mariu Skelinu kojeg podupire HNS, HSLS i DSU, dok je na petom mjestu kandidat MOST-a Rade Škarica. Šesto mjesto pripada Damiru Biloglavu, kandidatu Domovinskog pokreta, dok je na posljednjem mjestu kandidat Denis Bruketa sa strankom Za Zadar. 

image
Zadarski.hr

Sve objavljene ankete na našem portalu posvećenom lokalnim izborima bit će aktivirane "od nule" u vremenu nakon što županijska, gradska i općinska izborna povjerenstva objave službene liste potencijalnih gradonačelnika i općinskih načelnika koji su za svoju kandidaturu prikupili zakonom propisani broj potpisa građana. 

24. travanj 2024 13:47