StoryEditorOCM
KalelargaSUDAC ISTRAGE

Direktor iz Polače Stipe Prtenjača ostaje u zatvoru mjesec dana: postoji mogućnost da bi opet mogao pijan nekoga pregaziti i pobjeći s mjesta nesreće!

Piše IN
7. travnja 2021. - 15:33

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor za Stipu Prtenjaču (48), direktora Komunalnog društva Općine Polača, koji je na Uskrs u pijanom stanju osobnim automobilom pregazio 47-godišnju biciklisticu u Polači te pobjegao s mjesta nesreće. Sudac istrage zadržao je Prtenjaču u pritvoru na prijedlog općinskog državnog odvjetnika zbog mogućnosti ponavljanja teškog kaznenog djela.

- Naš prijedlog o određivanju istražnog pritvora je prihvaćen, a o drugim okolnostima i detaljima iz same istrage ne mogu govoriti - potvrdio nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara. Prtenjači je određen pritvor u trajanju do mjesec dana.

Prtenjača je, prema policijskom izvješću, vozeći pijan osobni automobil marke Peugeot prešao na suprotni kolnički trak i potom sišao na zemljanu površinu gdje je udario 47-godišnjakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika i pored sebe gurala bicikl. Nakon što je ženu "pokupio" pobjegao je s mjesta događaja, a da teško ozlijeđenoj ženi, u opasnosti koju je sam prouzročio, nije pružio pomoć, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je o tome obavijestio hitne službe.

- Vozač je naknadno pronađen, te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo nepružanje pomoći - izvijestili su iz PU zadarske. 

Policija je Prtenjaču uhitila u nedjelju poslijepodne, ispred zgrade Općine, gdje se bio zaključao u bijegu pred zakonom. Pijani direktor se tamo skrio nakon bijega s mjesta nesreće, a brojni očevici koji su se zatekli na mjestu događaja tvrde kako je Prtenjača, koji je slomljenu ženu ostavio da zapomaže na cesti, iz zgrade Općine izašao 'crven kao pomidor', tek na nagovor načelnika općine Tomislava Prtenjače

19. travanj 2024 00:22