StoryEditorOCM
KalelargaKOALICIJSKA LJUBAV

Danijela Vukoša: "Jedino demokratsko kod Centra za mlade je klima uređaj koji jednako maltretira sve stanovnike Voštarnice"

Piše I. I.
26. lipnja 2024. - 13:56

- Najava otvaranja Centra za mlade opet svjedoči da autoritarno, a ne demokratski donosite odluke za zajednicu, kazala je Danijela Vukoša (SDP) dodajući kako HDZ sada "zbog koalicijske ljubavi želi ubrzano otvoriti Centar za mlade pri čemu ne žele usvojiti zahtjeve nezavisne kulturne scene".

- Pročelnica Bušić ih je uvjeravala da će se Centar voditi participativno, trošila je novac na istraživanja, trošila im vrijeme, umjesto da je rekla: bit će onako kako kaže gradonačelnik! Nakon Dvije palače, nastavlja se politika uhljebljivanja, mladima šaljete poruku: Priklonite se i bit će mjesta za vas! Kakva obeshrabrujuća poruka za mlade. O tome da je Centar već uništen svjedoči i propadanje prostora. Jedino demokratsko tamo je klima uređaj koji jednako maltretira sve stanovnike Voštarnice, zaključila je Vukoša. 

Gradonačelnik Branko Dukić je rekao kako je normalno da Centar propada kada ga nitko ne koristi.

- Taj Centar treba pripasti mladima, a ne da se mi prepucavamo tko što kako, kazao je Dukić a Vukoša replicirala kako gradonačelnik "uživa u autoritarnosti, a svaki pristojni građanin je svjestan kako ćete u Centar za mlade skladištiti opremu i podobne". 

- Ja sam uvijek za razgovor i dogovor, ali kada vi izvrgnete stvari onda vam treba autoritativno reći da ste u krivu, zaključio je Dukić.

30. lipanj 2024 04:07