StoryEditorOCM
KalelargaCAPAKOVA POMOĆNICA

Bubaš komentirala slučaj iz Zadra: Konobari koji ne mogu nositi maske trebali bi raditi na drugom radnom mjestu

Piše PSD
14. lipnja 2021. - 09:36

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, bila je gošća Novog dana N1 televizije.

Komentirala je fan zone na kojima ljudi masovno gledaju utakmice Eura, covid potvrde, broj cijepljenih, ali i slučaj ministra Vilija Beroša koji je odbio popiti kavu u kafiću u Zadru jer konobarica nije htjela staviti masku. Na kraju se ispostavilo da konobarica ima potvrdu da masku ne mora nositi iz zdravstvenih razloga.

- Mislim da se pažnja javnosti usmjerava u krivom pravcu. Ugostitelji nisu ni po čemu izuzeti od nošenja maski, na njih se odnose sve mjere Stožera. Ne mora se u svim preporukama za ugostitelje pisati tko sve treba nositi maske jer ćemo u tom slučaju zasigurno nekoga zaboraviti. Odluka se mora poštivati. Može netko odbiti nosit masku iz zdravstvenih razloga. U tom slučaju, kada bi se to radilo o osobi koja radi na takvom radnom mjestu gdje ostvaruje visoki broj kontakata, mislim da takva osoba bi trebala raditi negdje drugdje, možda kod istog tog poslodavca, ali na drugom radnom mjestu gdje neće biti izložena visokom broju kontakata, smatra Bubaš.

Konobari bi maske trebali nositi i na otvorenom jer distanca s gostima je manja od dva metra, kaže Bubaš.

- Mislim da ruka dođe bliže od dva metra, kojih 70-ak centimetara i zašto se u tim okolnostima ne bi nosile maske, rekla je.

19. travanj 2024 19:49