StoryEditorOCM
KalelargaOČEVID POKAZAO

Automobil se nekontrolirano kretao po nogostupu Benkovačke, rotirao se oko rasvjetnog stupa, udario u betonski zid, pa se odbio natrag na kolnik

Piše B.S.
25. siječnja 2021. - 10:53

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju 24. siječnja u 3 sata, na Benkovačkoj cesti u Zadru, a u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđene, utvrđeno je da je nesreću izazvao 25-godišnji vozač pod utjecajem od 0,98 promila alkohola.

Upravljajući osobnim automobilom zadarskih oznaka Benkovačkom cestom iz smjera jugoistoka u smjeru sjeverozapada, 25 godišnjak je izgubio nadzor izlaskom iz desnog zavoja nakon što brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama. Prešao je u prometnu traku namijenjenu za kretanju vozila iz suprotnog smjera, nakon čega je sletio na nogostup i prednjim lijevim dijelom udarilo u betonski zid.

Automobil se potom odbio i nastavio nekontrolirano kretati po nogostupu gdje je udario u rasvjetni stup, rotirao se oko stupa, da bi potom udario u betonski zid od kojeg se odbio natrag na kolnik gdje se u konačnici i zaustavio.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u Općoj bolnici Zadar gdje su 25-godišnjem vozaču utvrđene teške tjelesne ozljede, 25-godišnjem putniku osobito teške tjelesne ozljede, te su obojica zadržani na daljnjem liječenju. Drugom putniku u vozilu, 24-godišnjaku, utvrđene su lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom i nadalje poduzimaju dokazne radnje i izvide radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

29. svibanj 2024 07:38