StoryEditorOCM
Kalelarga"PUKLA LJUBAV"

Adela Frank napustila listu Enija Meštrovića: "O razlozima svoje odluke ne želim javno komunicirati". Hoće li glasati za proračun?

Piše I. I.
20. lipnja 2024. - 10:09

Gradska vijećnica Adela Frank poslala je gradskoj upravi zahtjev za istupanjem iz kluba Nezavisnih vijećnika Enia Meštrovića!

Točan razlog zbog kojeg je dala ostavku na mjestu predsjednice kluba "nezavisnih", ali i ostavke na mjestima sviju članstava u odborima pri gradskom vijeću, nije poznat. 

Iako je dala ostavke na funkcijama u Gradskom vijeću, vijećnica Frank će svoj mandat ipak zadržati. 

S obzirom da je gradska blagajna u blokadi od početka godine, pretpostavljamo kako istupanje Frank iz kluba vijećnika znači dodatnu ruku HDZ-u za "otključavanje" gradskog proračuna. 

Gradska uprava ispunjava i zahtjev vijećnika Domovinskog pokreta, dr. Damira Biloglava, koji je kao uvjet za proračun postavio osnivanje Centra za mlade, ali "prema izvornoj zamisli, ne prema idejama pročelnice Bušić", kako je to komunicirao u javnosti. Na stranicama Grada je prije dva dana objavljeno javno savjetovanje upravo o osnivanju takvog Centra za mlade. Zbog ispunjenog uvjeta Domovinski pokret bi mogao dati podršku gradskom proračunu. 

Vijećnica Frank je medijima putem priopćenja obrazložila svoju odluku. 

- S danom 19. lipnja 2024.godine nisam više članica Kluba nezavisnih vijećnika, a samim time niti predsjednica istog. Nakon zaista dugog promišljanja, donijela sam autonomnu odluku da svoj politički rad za opće i javno dobro nastavim samostalno do kraja mandata ovog saziva Gradskog vijeća.

Također dajem ostavku na sve svoje vijećničke dužnosti u sklopu rada Gradskih Odbora, te više ne mogu biti njihova članica niti predsjednica.

O razlozima svoje odluke ne želim javno komunicirati uvažavajući činjenicu da sam sve ove godine sa svojim kolegicama i kolegama sa Nezavisne liste dijelila i dobro i loše i da se nismo uvijek svi slagali oko svakog pitanja, ali to nismo javno pokazivali. Tako će i ostati, barem što se mene tiče.

Do kraja mandata ću se i dalje zalagati za dobrobit svih civilnih udruga i građana, jednako kao i do sada, s naglaskom na zaštitu ljudskih prava, napisala je Frank. 

20. lipanj 2024 14:14