StoryEditorOCM
FotoreportZADARSKI BOOK CLUB

FOTO: U kavani Lovre predstavljena nagrađivana knjiga Ivane Bodrožić: ‘Nadam se da će ovaj klub postati tradicija‘

Piše Zadarski.hr
20. studenog 2021. - 17:36
Visestruko nagradjivana spisateljica i pjesnikinja Ivana Bodrozic gosca je prvog Book Cluba koji se odrzao u kavani Lovre  Jure Miskovic/Cropix

Mnogobrojni ljubitelji književnosti sinoć su u Zadru pokazali da i Krešimirov grad čita. Prvi Book Club u kavani Lovre bio je više nego ugodno kulturno druženje uz Kiklopom nagrađenu književnicu Ivanu Bodrožić. Brojni su ljubitelji knjiženosti došli na svoje. Iz prve su ruke upoznali sve detalje kako je nastao roman "Sinovi, kćeri".

“Iznimno nam je zadovoljstvo što smo kao prvu gošću našeg prvog Book Cluba ugostili spisateljicu Ivanu Bodrožić. Oduševio nas je veliki odaziv publike. Veliko nam je zadovoljstvo spoznaja da Zadar pokazuje veliki interes za ovakvu vrstu druženja. Nastavljamo u ovome smjeru s novim gošćama i knjigama. Drago nam je da smo na ovakav način i mi dali mali doprinos u ovoj godini koja je proglašenom godinom čitanja” - otkrila je Zdenka Zrilić.

Zadarski Book Club pridružio se svjetskim metropolama koje ovakav način kulturnog druženja njeguju vrlo često. Svakog drugog petka imat ćemo prilike družiti se s hrvatskim, ali i inozemnim književnicima koji će rado podijeliti svoje emocije kako i način umjetničkog stvaralaštva. Bila je ovo ujedno i prilika za kupiti roman "Sinovi, kćeri" po promotivnim cijenama.

“Iznimno mi je drago što sam dobila priliku zadarskoj publici predstaviti svoj rad te voditi razgovor i čuti razmišljanja naše publike. Roman je jako lijepo prihvaćen od kritike i publike, a u nepunih godinu dana prava za objavljivanje prodana su u Italiju i SAD. Također je dobitnik regionalne nagrade Meša Selimović za najbolji roman 2020. godine. Upravo zato ovakve organizacije poput Book Cluba su izuzetno važne, pogotovo za područje kulture, to nam je itekako pokazala protekla godina, a ja se nadam da će ovaj klub u kavani Lovre postati tradicija” - oduševljeno je istaknula književnica Ivana Bodrožić.

25. travanj 2024 17:14