StoryEditorOCM
FotoreportVEČERNJI FOTOREPORT:

Tisuće Zadrana u akciji prikupljanja pomoći za Petrinju: oko dvorane na Višnjiku kolona automobila čeka da ostavi stvari za unesrećene ljude

Piše IN
29. prosinca 2020. - 20:03

Zadrani su se u velikom broju uključili u akciju prikupljanja pomoći ispred dvorane na Višnjiku odakle će sutra u 12 sati kamioni krenuti put Petrinje. Oko dvorane se stvorila kolona automobila koji čekaju da ostave stvari za ljude na potresom pogođenom području

Samo nekoliko sati od potresa koji je razorio Petrinju i teško pogodio okolna naselja, građani su se samoinicijativno organizirali u prikupljanju pomoći. 

Na društvenim mrežama masovno se dijele apeli za pomoć, a pokrenuta je i Facebook grupa Pomoć Petrinji i ostalim područjima pogođenim potresima, kojoj se u kratkom roku pridružilo gotovo četiri i pol tisuće korisnika. 

Mnogi nude vrlo konkretnu pomoć - smještaj čitavih obitelji u svojim kućama, stanovima i apartmanima diljem zemlje, prijevoz unesrećenih do smještaja, potrepštine, hranu i novac. 

- Znamo da na državu i političare ne možemo računati - stoji u pozivu administratora grupe. 

Dosad je smještaj ponuđen u najmanje pedeset nekretnina, od Dalmacije i Istre, Primorja i Kvarnera, sve do Korduna, Zagreba i Slavonije. Svi koji nude pomoć ostavili su i kontakt mobitel na koji im se mogu javiti svi koji trebaju smještaj, a organiziraju se i akcije skupljanja deka, tople odjeće, hrane i drugih najnužnijih potrepština. 

18. travanj 2024 00:30