StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: PAZITE NA GAŽENIČKOJ CESTI!

Stanje je toliko loše da možete lako razrezati gumu, pa čak i ostati bez kotača na automobilu!

Piše M. Kalajžić
13. veljače 2019. - 22:15
gazenicka_cesta1-120219

Rupa do rupe, zakrpa do zakrpe... Tako već dugo izgleda Gaženička cesta koja vodi do skladišta u Gradskoj luci. Stanje kolnika toliko je loše da ozbiljno ugrožava sigurnost u prometu. Brodni su zadrani na toj cesti zadnjih tjedana razbili kotače ili barem probušili gume. To nisu rupe, to su pravi krateri koje mjesecima nitko nije sanirao, a sama cesta već godinama nije popravljana niti obnovljena.

Kako smo doznali, gaženička cesta nalazi se u nadležnosti grada Zadra, pa smo Robertinu Dujeli, pročelniku gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša uputili pitanje tko (ne) održava Gaženičku cestu?

- Stanje te ceste uistinu je loše, a ove vremenske neprilike dodatno su pogoršale situaciju. Ta je cesta već trebala biti sanirana i ja ću zatražiti objašnujenje od koncesionara je li cesta sanirana i zašto nije. Već je dan nalog i sanirat ćemo je, niste vi prvi koji za to pitate – bio je iskren Robertino Dujela.

Temeljem ugovora sa koncesionarom, njihova ophodnja ima zadaću sama eviodentirati udarne rupe i sanirati ih, a gradskoj upravi dati na znanje što su sanirali. Kako za tu dionicu nisu obavili saniranje rupa, Gradskla uprava je naložila da je hitno saniraju.

- Izdan je nalog i vjerojatno će sad, nakon što smo na Poluotoku riješili najveća oštećenja na kolnicima, uslijediti radovi i na tom dijelu. Imamo na nekoliko lokacija u gradu apsolutno neprihvatljivo stanje koje žurno vapši za sanacijom – rekao je Dujela. Kako je dodao, na Gaženičkoj cesti sanirat će se udarne rupe, ali se za sada neće raditi cjelovita sanacija tog kolnika.

- Ophodnja ugovorenog izvođača radova na održavanju nerazvrstanih cesta nastavno na stanje i oštećenja, samostalno otklanja uočene nepravilnosti temeljem pravilnika o održavanju cesta. Za Ulicu 159. brigade i dodatno smo poslali nalog da se poprave oštećenja kolnika uočena na njoj. Oštećenja su još izraženija nakon učestalih vremenskih oborina. Tako smo po stabiliziranju vremenskih ovih dana prilika sanirali udarne rupe sukladno regulativi struke na dionicama: Ulica Mihovila Pavlinovića, Ulica Bedemi zadarskih pobuna, Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Božidara Petranovića, nastavljamo radovima u ulici Šime Vitasovića, Tuđmanovoj, Admirala J Š. od Cezana, Bože Peričića, Miroslava Krleže i dalje gdje su uočene udarne rupe odnosno oštećenja kolnika. Riječ je o temeljitim strojnim sanacijama udarnih rupa, dok interventne zakrpe hladnom asfaltnom masom ophodnja treba rješavati u pravilu odmah – zaključio je Dujela.

17. lipanj 2024 05:32