StoryEditorOCM
FotoreportTKO JE BIO:

Prestižni košarkaški turnir ‘Adidas Next Generation’ u Zadar privukao brojna poznata lica!

Piše Zadarski.hr
4. ožujka 2023. - 18:56

Ovog vikenda u Zadru je ponovno pravi šušur. Nakon zimskih dana, sunčano vrijeme izmamilo je osmijehe na lica kako Zadrana, tako i brojnih gostiju koji su ovog vikenda u grad stigli kako bi uživo vidjeli neke od najvećih europskih košarkaških talenata. Prestižni euroligaški turnir Adidas Next Generation, koji se po prvi put u povijesti održava u Hrvatskoj, na tribine zadarske dvorane Krešimir Ćosić privukao je brojne osobe iz svijeta sportskog, poslovnog i društvenog života.

image

Zdenka Zrilić i predsjednica uprave Hanza medije Ana Hanžeković Krznarić

Iva Perinčić

Uzbudljive utakmice najboljih 12 košarkaških klubova iz cijele Europe među kojima je i domaći KK Zadar pratili su i predsjednica uprave Hanza Medie Ana Hanžeković Krznarić u društvu organizatorice turnira Zdenka Zrilić, najuspješniji europski košarkaški agent Miško Ražnatović, košarkaška legenda Gregor Fučka, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Aco Petrović, bivši košarkaši Matej Mamić, Andrija Žižić i Arijan Komazec. Turnir pozorno prate i Jelena Soče – odgovorna menadžerica Adidas Global Basketball za košarku, Nikola Vujčić – sportski direktor Maccabia, predsjednica udruge Dani Krešimria Ćosića Ana Ćosić Pajurin, ravnateljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić, bivša odbojkaška reprezentativka Barbara Ružić, glumac Antonio Franić i brojni drugi. ANGT s tribina prati i više od 50 NBA skauta, ali i brojne obitelji mladih košarkaša.

image
Zvonko Kucelin

Za one najmlađe organiziran je Kids’ Day na kojem su svoje umijeće pokazali članovi obitelji i podmladka istih. Na Kalelargi se u opuštenoj šetnji mogu susresti brojni bivši košarkaši, novinari iz gotovo cijele Europe te uglednici koji nisu htjeli propustiti ovaj događaj koji je izvrsna promocija Hrvatske.

image

Nikola Vujcic

Zvonko Kucelin

Uz podmladak KK Zadar na Turniru igraju Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rome, Helsinki Basketball Academy te ANGT tim koji čine dvanaest igrača iz čak deset zemalja; Austrije, Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Rusije, Senegala, Malija, Irana, Bugarske i Francuske.

image
Iva Perinčić

ANGT ove sezone obilježava 20. izdanje. Ovo natjecanje mladim je igračima velika prilika za napredak u karijeri, a igrali su ga i danas brojni uspješni igrači Eurolige i NBA poput Luke Dončića, Alberta Abaldea, Goge Bitadzea, Luigija Datomea, Vasilija Micića, Nikole Mirotića, Donatasa Motiejunasa, Darija Šarića, Miloša Teodosića, Jonasa Valanciunasa i Victora Wembanyama.

image
Iva Perinčić
image

Ana Ćosić Pajurin sa sinom

Iva Perinčić
image

Antonio Franić

Iva Perinčić
image

Arijan Komazec

Iva Perinčić
image

Barbara Ružić

Iva Perinčić
image

Gregor Fucka

Zvonko Kucelin/
image

Jelena Soče

Zvonko Kucelin/
image

Matej Mamić

Iva Perinčić
image

Miško Ražnatović

Iva Perinčić
16. travanj 2024 23:20