StoryEditorOCM
ForumNEOČEKIVANI OBRAT

Znate li da tajni dio ekipe iz ‘Života na vagi‘ skida kile na sinjskom polju? ‘Preotela‘ ih je Splićanka, trenerica Sanja, evo što se planira!

Piše Mozaik SD
28. rujna 2022. - 18:23
Sanja Žuljević je iznenadila ekipu na povratku iz Gorskog kotara i skrenula ih u SinjCropix/Vojko Bašić/Cropix

Kandidate u showu "Život na vagi" koji nisu ušli isprva u timove trenera Maje i Ede, i koji su se morali vratiti kućama, na putu je presrela Sanja Žuljević, bivša trenerica i voditeljica showa, a odnedavno adresom i Splićanka.

Sanja im je, naime, objasnila da nisu izbačeni zato sto su bili najslabije karike, nego zato što su prepoznati kao potencijalni izazivači.

Njezin je tajni zadatak da ih pripremi za povratak u glavnu kuću, kada ostali kandidati to najmanje očekuju.


Sanja ih je odvela na tajnu lokaciju u Sinj, i upravo tamo mladi Splićanin Jure Erceg Madžarac, koji je sebi dopustio da dođe do 152 kilograma, dobio je novu šansu.

Otkrio je zašto se prijavio u "Život na vagi".

"Prekretnica je bila to što sam u svibnju otrčao trideset metara i pojavile su mi se ‘televizijske smetnje‘ ispred očiju. Tada sam rekao da je vrijeme za drastične promjene!".

23-godišnji Splićanin priznaje da je odmalena punašniji.

"Prvo je bilo tako da sam na deset kilograma dobivao deset centimetara, što je bilo u redu sve dok nisam samo prestao rasti, a nastavio dobivati po deset kilograma, i tako sve do 150!“ - iskren je Jure, koji je već pokušavao sam skinuti dobivene kilograme, ali bi se uvijek vratili.

"Jednom sam se posvetio vježbanju i u šest mjeseci izgubio 30 kilograma, ali to nije bilo održivo s keto dijetom i sve se vratilo“, priznao je.

Na promjenu nabolje, kaže, motivirali su ga baš svi dragi ljudi u njegovu životu - od prijatelja do obitelji.

"Uglavnom su to izvodili suptilno, tipa: Idemo na izlet“ - smije se Jure, kojemu je mama najveća podrška na novom putu.

image

Jure Erceg Madžarac

Vojko Bašić/Cropix


I 19-godišnja Lara Peruško iz Pule, koja je završila srednju školu za primalje, a koja je u show stigla s 122 kilograma, među onima je koje je Sanja Žuljević izabrala kao "izazivače".

"Želim se ponovno baviti sportom, izaći napokon navečer i odjenuti što hoću, biti opuštena i bez brige da će mi netko nešto dobaciti“ -  priznala je Lara, koja se nakon razgovora s prijateljicom odlučila prijaviti u "Život na vagi".

Lara je, kako otkriva, i kao dijete bila punašnija, a kilogrami su se počeli gomilati kada se prestala baviti triatlonom.

"Najviše sam počela dobivati na težini sa 14 godina, tada sam došla do 105 kilograma! Počela sam ići kod privatnog trenera i u tri mjeseca uspjela skinuti 25 kilograma, ali kasnije sam se zaljubila, pa sam sve to zanemarila i sve mi se vratilo. No sad sam sama sebi na prvome mjestu“ - samouvjereno kaže mlada Istrijanka.

image

Lara Peruško

Vojko Bašić/Cropix


Boris Fućak dolazi iz Rijeke, otac je dvoipolgodišnje kćerkice, a stigao je u sinjsko polje sa 155 kilograma.

Debljati se počeo otkako je prestao trenirati rukomet.

"Nakon što sam prestao s treninzima, kilogrami su otišli u nebesa! Slomio sam ruku i nisam više mogao trenirati i tako sam se počeo debljati“ - prepričava Boris, otkrivši kako je, u svega 45 dana, uspio dobiti čak 30 kilograma!

Bez obzira na kilažu, mladi Riječanin trudi se ostati aktivan, već dvanaest godina član je Halubajskih zvončara. Boris naglašava kako je u nekoliko navrata pokušao i sam smršavjeti, ali nije bilo većeg uspjeha.

"Krenuo sam u teretanu, ali to je kratko trajalo, a tako je zapravo bilo i s dijetama - jednostavno nije bilo učinkovito“, otkriva Boris kojem su njegova mama, supruga i prijatelji najveći motivatori i podrška u njegovoj borbi.

image

Boris Fućak

Vojko Bašić/Cropix


Lea Mundžar (35) iz Velike Kosnice pokraj Zagreba posljednja je kandidatkinja koju je Sanja "uzela pod svoje".

Po zanimanju je kozmetičarka i ima 140 kilograma.

Lea je punašnija od svoje treće godine pa se, priznaje, i ne sjeća da je ikad izgledala drugačije.

"U ‘Život na vagi‘ prijavio me tata, a ja želim vidjeti mogu li ja to izdržati“ - iskreno kaže Lea, koju su tijekom školovanja maltretirali vršnjaci.

"S nesretnom zaljubljenošću izbacila sam večeru iz menija, odnosno, nisam stizala jesti i tad sam tijekom godinu dana skinula 26 kilograma! Došla sam na 80 i stvarno sam se dobro osjećala“ - prisjeća se Lea.

Njezini ukućani, obitelj i prijatelji neprestano je motiviraju na promjenu životnih navika nabolje, no ona je to, priznaje, dosad uspješno ignorirala, iako svuda oko sebe nailazi na potporu njoj dragih ljudi.

"Svi bi jako voljeli da zbog svog zdravlja skinem kilograme“ - rekla je Lea.

image


Lea Mundžar

Vojko Bašić/Cropix

Koliko će ih Sanja Žuljević uspjeti motivirati, uvesti ih u vojni dril i pripremiti na veliki povratak među ostale natjecatelje "Života na vagi", bit će zanimljivo pratiti.

02. svibanj 2024 08:03