StoryEditorOCM
ForumSVANULO JOJ

Ženi je na račun sjeo velik iznos čije porijeklo nije znala: savjetovali su joj da vrati novac, a onda je uslijedio šok

Piše Vijesti SD
13. prosinca 2023. - 14:02

Srpkinja je doživjela pravi šok kada joj je na račun odjednom sjela ogromna količina novca koju nije očekivala. Kako je isprva mislila da je riječ o pogrešci, jako se iznenadila kada je otkrila tko stoji iza uplate, piše Blic.

Neimenovana Srpkinja otkrila je da joj je na račun stigao novac od nepoznatog uplatitelja. U strahu da ju je netko zabunom proslijedio njoj umjesto nekome drugome, pomoć je potražila na Redditu, prvo se upitavši kako može provjeriti odakle joj ta suma. No, nakon nekoliko sati, dok su je ljudi već savjetovali da se možda radi o prevari, saznala je pravu istinu i oduševila se.

- Upravo mi je na račun legla pozamašna svota novca, a pouzdano znam da nisam imala nikakvu dodatnu zaradu, naknadu ili što već. Uplatitelj: online zarada. Postoji li način da se uđe u trag uplatitelju? Mislim, što ako je netko platio greškom? Ne bih bila u njegovoj koži jer se radi o stvarno velikom iznosu - napisala je.

Poučeni iskustvom, oni Srbi koji su doživjeli sličan incident savjetovali su joj da ne dira novac, već da ode u banku i prijavi grešku.

- Ne diraj taj novac! Ne skidaj ga s računa, ništa. U banci će stornirati kad shvate da su pogriješili", "Uf, namještaju ti. Neka prevara sigurno", "Idi negdje odmori se, ako te zovu, nemoj se ni vraćati", "Kako su ti rekli, ne diraj. Lovili su kolegu za puno manji iznos. Uglavnom, znaš da novac nije tvoj, ako ga potrošiš, skinut će ti se sa sljedeće uplate i to je to. Sumnjiva priča, samo su neki od komentara ispod njezine objave.

A onda, novi šok, ovaj put "još bolji".

Srpkinja je u sljedećih nekoliko sati otkrila da joj je tvrtka isplatila velik novac kao nagradu za rad i doprinos tvrtki. Kako je objasnila, sada joj je puno lakše kad zna da je sav novac ipak njezin.

- Mogli su javiti, a ne da gledam u grah, napisala je u šali.

28. travanj 2024 13:32