StoryEditorOCM
ForumPANIKA U LANIŠTU

Zagrebački kriminalisti na nogama: dinamit je postavljen pred stanom starog policijskog znanca. Njegovoj supruzi bit će pružena policijska zaštita

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
31. svibnja 2021. - 13:39

Od trenutka saznanja da u stanu, pred koji je pod okriljem noći postavljena veća količina dinamita, živi obitelj Tomislava Sučića, starog policijskog znanca koji se trenutno nalazi u zatvoru Remetinec i koji je u ruke policije pao u sklopu akcije Tebra, svi zagrebački kriminalisti su se digli na noge, piše Jutarnji list

Sreća u nesreći je da žena prošla s lakšim ozljedama, no nakon suprugova pritvaranja prolazi, kako doznajemo, pravu kalvariju.

S obzirom na jezivu poruku koju joj je nepoznati počinitelj ili, pak, više njih uputio aktiviravši joj dinamit pred vratima stana koji je u vlasništvu partnerove majke, bit će joj pružena policijska zaštita.

Podsjetimo, Sučić je nepune dvije godine već iza rešetaka remetinečkog pritvora te je optužen s još 18 osoba za niz kaznenih djela počevši od krijumčarenja velikih količina droge, protupravne naplate, naručene paleži automobila...Ima li ta kriminalna prošlost veze s time, ili se pak razlog krije u nečem drugom, policija istražuje.

image
Čitatelj JL

Eksplozija je u Laništu odjeknula tijekom noći. Jedna ženska osoba je ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila oko 2.25 sati u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Prema prvim informacijama, eksplozija na 3. katu zgrade u Ulici Lanište oštetila je desetak ulaznih vrata stanova, dok je jedan stan razoren. 

Osim policije i Hitne pomoći, na mjesto intervencije pozvani su i zagrebački vatrogasci koje je po dolasku na poprište užasa dočekalo stubište puno dima te prestravljeni stanari koji su spas odmah nakon detonacije potražili izvan stanova.

Kako doznajemo, popucale su i instalacije, voda iz cijevi slijevala se po stanovima, a najviše su od eksplozije uništeni jedan stan te dizalo, no još nije poznato je li u tom stanu žena zadobila ozljede glave ili se u trenutku eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.

Susjed, predstavnik suvlasnika, utrčao je u stan čija je vrata raznijela detonacija te izvukao dvojicu prestravljenih dječaka. Većina stanara se u tom trenutku kroz zadimljeno stubište spuštala po stepenicama.

- Nastala je panika. Na 3. katu na 10 stanova detonacija je oštetila vrata i totalno je uništen lift. Materijalna šteta je ogromna. Zatvorili smo potom plin i vodu u cijeloj vertikali ulaza. Žena je imala krvarenje na nosu i bila je izbezumljena. Mislila je da je eksplodirao plinski bojler. Djecu smo stavili u auto na toplo i čekali obitelj. I ne, nemojte sad misliti da sam spašavao susjede po stubištu. Nisam Batman. Već sam im svima kucao na vrata da se vidi je l‘ tko ozlijeđen još - kaže nam predstavnik suvlasnika dodajući da nije primijetio muvanje po zgradi nepoznatih ljudi.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

- Iskočili smo iz kreveta kad je grunulo. Mislili smo prvo da se netko razuzdao slaveći pobjedu ili negodujući zbog gubitka izbora. Kroz prozor sam pogledala i vidjela na zgradi preko puta kako izlazi dim, nastao je mrak, pojedini ljudi počeli su istrčavati iz stubišta na ulicu. Prvo što vam padne na pamet jest da je plinska boca ili instalacije. No koliko se može čuti, čini se da je ipak stvar puno ozbiljnija i da je u pitanju kazneno djelo - kaže za Jutarnji jedna stanarka Laništa.

Druga susjeda osvrće se na činjenicu kako je vrlo brzo nakon eksplozije na mjesto događaja uz policiju i Hitnu stiglo na desetke vatrogasaca. 

image
Srdjan Vrancic/Cropix

- Svi su pokušavali primiriti stanare sve dok se i sami ne uvjere postoji li i dalje opasnost za ljudske živote i ima li još ozlijeđenih. Hitna pomoć odvela je ženu koja je, koliko sam uspjela vidjeti, imala krvavu glavu. Kvart nam je postao leglo kriminala. I svako malo dođemo u fokus kad policija ovdje uhvati nekoga koga istražuju jer su zgrade nove, stanova je jako puno koji se iznajmljuju i teže se pojedincima ulazi u trag - mišljenja je druga susjeda, koja je također čula da je eksplozija posljedica aktiviranja neke eksplozivne naprave.

Policija je fokusirana, između ostalog, i na nadzorne kamere koje su možda snimile ulazak u podzemnu garažu.

27. travanj 2024 04:26