StoryEditorOCM
ForumZA NAJEŽITI SE

Zabrinuti roditelji snimili muškarca koji nagovara djecu da uđu u njegov automobil! Laže da im je otkazan prijevoz...

Piše Vijesti SD
8. prosinca 2023. - 19:22

Zabrinuti roditelji snimili su muškarca koji u Pazinu i Trvižu laže djeci kako bi ih namamio da uđu s njim u automobil, piše Dnevnik.hr.

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama nepoznati čovjek ispred škole u Pazinu ulazi u svoj automobil, ali slični incidenti dogodili su se i u drugim dijelovima grada i okolice.

Na engleskom govori kako je on je vozač Ubera te da će ih odvesti doma ili u školu jer je školski autobus otkazan.

Policija je za sada primila samo jednu prijavu i sada utvrđuju okolnosti događaja te pokušavaju doći do muškarca kako bi s njim obavili razgovor.

Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da je riječ o stranom državljaninu, ali policija ga još nije uspjela identificirati.

Policija je poziva građane ako primijete muškarca, da odmah obavijeste policiju na broj 192.

Izdvojili su i nekoliko savjeta roditeljima:

1. Uputite svoju djecu da kritički promišljaju o ponašanju drugih osoba koje ih traže da nešto učine ili ne učine, ponekad se može raditi o lošim namjerama.

2. Objasnite svom djetetu da postoje dobre i loše tajne. Dobre tajne su uzbudljive i vesele ga, a zbog loših je tužan i zabrinut. Potaknite svoje dijete da vam povjeri i takve tajne, čak i ako mu je netko od odraslih ili starijih vršnjaka to zabranio.

3. Osnažite svoje dijete da se zna oduprijeti neprimjerenim nagovaranjima drugih ljudi, da im zna reći jasno NE i po potrebi glasno pozvati pomoć.

27. travanj 2024 10:40