StoryEditorOCM
Forum‘LIPA‘ I ‘RADOST‘ 

Vrhovni sud traži svu dokumentaciju o Turudiću: Ako se pokaže da je lagao, ide stegovni postupak!

Piše Ivanka Toma/Jl
4. veljače 2024. - 17:11

Jutarnji list je otkrio kako su iz mobitela Josipe Pleslić (bivše Rimac) izuzete stotine poruka koje je razmjenjivala s Turudićem, a iz kojih se vidi da to nije bilo površno poznanstvo, da su se puno puta sastajali, te jedno drugome radili usluge.

- Na Vrhovnom sudu se pomno prate i otkrića Jutarnjeg lista, odnosno poruke koje je Turudić razmjenjivao s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, a koje sugeriraju da nije točno ono što je govorio na Odboru za pravosuđe kako ju je samo jednom primio na Županijskom sudu i da je njihov odnos površan - kaže sugovornik JL-a s Vrhovnog suda koji je tražio anonimnost objašnjavajući da je posrijedi vrlo ozbiljan slučaj koji ima, i imat će, veliki utjecaj na percepciju sudstva i treba mu pristupiti vrlo temeljito, piše Jutarnji list.

- Osim toga, Vrhovni sud ne želi ući u politički ring i sukobe koji su se povodom predlaganja Turudića za glavnog državnog odvjetnika otvorili između vlasti i oporbe - nastavlja dodajući kako već u ponedjeljak počinje rad na, uvjetno rečeno, slučaju Turudić.

image
Josip Moler/Cropix

To znači da će predsjednik Vrhovnog suda, Radovan Dobronić zatražiti sve podatke koji su proteklih dana izašli u javnost a ozbiljno kompromitiraju Turudića, te zapisnike i snimke njegovih izjava, posebice onih koje je davao na saslušanju u saborskom Odboru za pravosuđe kako bi se utvrdila istinitost njegovih tvrdnji.

Pošto se sve to pribavi, valjat će provjeriti je li nastupila zastara, a potom i mogu li se svi ovi kompromitirajući elementi podvesti pod pravne formulacije s kojima se može pokrenuti stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem.

- Da bi se sve to utvrdilo treba određeno vrijeme, a kakav će biti ishod za sada nije moguće reći - zaključio je sugovornik Jutarnjeg.

image
Damir Krajac/Cropix
27. travanj 2024 01:03