StoryEditorOCM
ForumDALEKOVIDNICA

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a: među uhićenima glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, Bandićevi vozači, ‘Kralj Adventa‘...

Piše Željko Petrušić/JL
30. lipnja 2021. - 10:00
Ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić (u sredini), policijsko vozilo snimljeno ispred njegova stana na TuškancuCropix

NOVO:

Policija je i dalje na Tuškancu, a u kući uhićenog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića traje pretres,. Kako javlja Jutarnji list, istražitelji su pretražili i garažu. 

RANIJE:

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Kako doznajemo, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba, doznaje Jutarnji list.

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhićenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, saznaje Jutarnji list.

image
Policija ispred stana Kazmira Bačića
Marko Todorov/Cropix

Policija je jutros došla u pretres njegova doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nije poznato za što ga se konkretno tereti.

Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Među uhićenima su i Bandićevi vozač Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom 'Kralj Adventa'.

USKORO OPŠIRNIJE

Uhićenja u GSKG

Sredinom mjeseca policija i Uskok upali su i u Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, tvrtku za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

U aferi s namještanjem poslova uhićeni su šef GSKG Neven Blažević, vlasnik tvrtke Kum, Grading Mario Jurinić te poduzetnici Slaviša Veljković i Davor Režek, vlasnikci manjih zagrebačkih tvrtki za izvođenje građevinskih radova Exact d.o.o. te Daglop i Skela gradnja.

Prema optužbama, Blažević, kojega prijatelji zovu Ćiro, u proteklih godinu i pol dana u zamjenu za mito, dodjeljivao je poslove trojici privatnih poduzetnika, odnosno njihovim građevinskim tvrtkama. Istražitelji sumnjaju da je jednome od trojice osumnjičenih poduzetnika zaposlio suprugu u GSKG.

26. travanj 2024 00:58