StoryEditorOCM
Forum9750 doza

U Hrvatsku jutros stigle prve doze Pfizer/BioNTechova cjepiva protiv koronavirusa, do Splita bi trebale stići najkasnije sutra

Piše PSD
26. prosinca 2020. - 08:54

Jutros u 6 sati u Hrvatsku je stiglo prvih 9750 doza Pfizer/BioNTechova cjepiva protiv koronavirusa. Čuvat će se u HZJZ-u, odakle će se razvoziti u ostale županije. U nedjelju ujutro prva osoba u Hrvatskoj primit će cjepivo, javlja to HRT

Iz Doma za starije i nemoćne Trešnjevka u Zagrebu čekaju potvrdu da će to biti upravo njihov štićenik. U Dubrovniku će prvu dozu primiti zdravstveni djelatnici. U Šibenik stiže 155 doza cjepiva.

Kako smo već pisali, cjepivo će u Splitsko-dalmatinske županiju (SDŽ) stići najdalje večeras ili u nedjelju tijekom dana. Samo cijepjeljenje će početi najkasnije u ponedjeljak, 28. prosinca, rekla nam je prim. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ.

U Split bi za prvu ruku trebalo doći oko 800 doza cjepiva.

-  Prvo ćemo cijepiti djelatnike u Respiracijskom centru KBC-a Split, naravno tko od njih to hoće, jer je cijepljenje dobrovoljno. Potom djelatnike Hitne pomoći koji izlaze na teren i koji su u doticaju sa zaraženima, pa zatim i one koji borave u domovima za starije i nemoćne. Cijepljenje je na dobrovoljnoj bazi- kazala je dr. Karin.

Danas počinje i kampanja. Uz plakate i spotove planiraju se i javna cijepljenja poznatih osoba. Na Facebooku korisnici mogu na sliku pro-fila dodati okvir "Misli na druge. Cijepi se!"

26. travanj 2024 07:58