StoryEditorOCM
ForumU SRCU SKANDALA

Tko je Marin Vlahović, novinar koji je dobro protresao Banske dvore i izazvao smjenu ministra i koruptivnog savjetnika?

Piše VIJESTI SD
13. prosinca 2023. - 18:48

Nakon što je tjednik Nacional jučer objavio priču o tome kako je posebni savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević lokalnoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca - nakon čega je predsjednik Vlade jučer rano poslijepodne hitno smijenio Lovrinčevića i ministra gospodarstva Davora Filipovića - danas je Nacional objavio novu, 18 i pol minuta dugu snimku razgovora između Lovrinčevića i novinara Mreže TV Marina Vlahovića.

- Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura, mogu i iduće godine isto, minimalno. Barem dok sam tu u Ministarstvu. Tu di pada lova, tak da, love ima, nije problem - kaže u jednom trenutku Lovrinčević novinaru Mreže TV.

Cijeli razgovor vrti se oko načina raspodijele plijena.

Večernji list je pak u utorak objavio preslike WhatsApp poruka između Lovrinčevića i Marina Vlahovića, koje je novinar potom prosljeđivao Nikoli Grmoji, drugom čovjeku Mosta. Grmoja je potvrdio autentičnost poruka. Iz njih je vidljivo da je Lovrinčević informacije koje je dobivao radeći kao posebni savjetnik ministra prosljeđivao Vlahoviću, a ovaj je to davao Grmoji. Iz poruka je također jasno da je Lovrinčević znao da se te poruke šalju i Grmoji i Mostu, odnosno sugerirao je Vlahoviću da mostovce upozori na određene detalje i da ih instruira da ne napadaju Filipovića, nego HEP i Pavla Vujnovca. Marin Vlahović danas je na svom Facebook profilu napisao:

„Stvarno me puno, daleko previše ljudi sada zove, ali da itko priupita, kako se u ovome svemu snalazimo s djecom i treba li nam pomoć, to se još nije dogodilo. Na žalost i to je Hrvatska”.

Marin Vlahović na društvenim mrežama vrlo često komentira politička i društvena zbivanja pa tako navodi i kako „mediji pišu da srpski kvazi-reper Desingerica, na koncertima u Hrvatskoj, lupa svoje fanove tenisicom po glavi, a oni u tome uživaju i traže još”.

- Ništa tako precizno ne opisuje dugogodišnje stanje u ovoj zemlji, kao ta scena, konstatirao je Vlahović.

„Ne slušaju svi Priovićku, Lepu Brenu, Draganu Mirković i slične. Postoji i progresivna, urbana mladež u Hrvatskoj. Oni slušaju nekog Desingericu kvazi-repera iz Srbije, čije je stihove i degenerične nastupe teško opisati. Tu se ne radi o glazbenim ukusima, ne nužno ni o glazbeno-političkoj okupaciji, već o potpunom srozavanju svih auditivnih, kognitivnih i socijalnih standarda, što se naravno reflektira i na glazbu, a jasno je da nije slučajno i odakle stižu takvi sadržaji. Otkad smo navodno postali Europa, sve smo više najgori Balkan, ocijenio je Vlahović.

Osvrnuo se i na Bad Blue Boyse, koje bolje razumije nego novinare. „Fascinantno je čuđenje dijela medija i novinara, koji su šokirani uvredama Bad Blue Boysa. Da, baš čudno što navijači ekipu koja ih je proglasila koljačima i ubojicama i time im ugrozila život u grčkom zatvoru, razdragano ne grle i ljube. Zapravo, možda to i trebaju, jer sarkazam ili čak oprost, ponekad je najbolje "oružje". Ne zaslužuje svatko, ni da ga javno vrijeđamo – napisao je Vlahović.

Kritizirao je i novinara Andriju Jarka:

„Nemam ništa protiv Andrije Jarka, međutim, čovjek radi i uzima lovu na emisijama o poznatim neriješenim ubojstvima, a proveo je puno vremena u Petrinji nakon potresa i nije vidio da se tamo nešto čudno događa, odnosno da se mulja i petlja na sve strane. U stvari, ne sjećam se da je u svojoj karijeri, Jarak išta ikada prvi otkrio ili povezao i mislim kako mu je jasno da to neće učiniti ni sada, već samo reciklira poznato i pokušava stvoriti privid istraživačkog novinarstva. Pritom, tu javnu glumu pred kamerama, u medijima i ufuravanje u to kako si je tobože zacrtao da otkrije cijelu istinu, pomalo je i degutantno gledati. Bez uvrede ikome i svaka čast iznimkama, ali ovo današnje mainstream novinarstvo je toliko lažno, pristrano i prijetvorno, da se više ne može probaviti – napisao je.

Vlahović je surađivao s marginalnim portalima kao što je dnevno hr., a gostovao je i u „Bujici” desničara Velimira Bujanca s kojim se našao i na sudu. Svojedobno je, naime, objavio tekst, a potom i snimku razgovora s Bujancem. Iz te snimke proizlazi kako Bujanec nema dobro mišljenje u Zlatku Hasanbegoviću i govori kako ga ovaj terorizira. Snimka je objavljena na Youtubeu, a ubrzo nakon toga je i uklonjena.

Vlahušić se bavi mnogim sportovima, ostvario je razne domaće i međunarodne uspjehe, uključujući i višestruke titule svjetskog prvaka i rekordera u powerliftingu.

Nakon ispada Kreše Beljaka u Saboru pozvao ga je na poštenu ”šoru”.

”Ovakvi primitivci stvarno misle da me mogu isprovocirati. Novinar? Marin Vlahović? Umro sam, moj Marine od straha pred tvojim kompleksnim bicepsima. Na tvoju žalost, neki organi se ne mogu nabildati. Mozak recimo, i još ponešto”, napisao je Beljak na svom Twitteru.

 

26. travanj 2024 21:53