StoryEditorOCM
ForumHOROR

Sve zbog karijere? Žena (28) bacila tek rođenu bebu kroz prozor, prijeti joj doživotni zatvor, cure užasavajući detalji

Piše VIJESTI SD
20. siječnja 2024. - 15:10

Katarina J. (28) koja je bacila bebu kroz prozor, suočava se sa doživotnom kaznom zatvora. Bit će to, čini se, epilog horora u njemačkom gradu Laufenu, u kojem je mlada odvjetnica bacila kroz prozor svoje tek rođeno dete.

Djevojčica je pronađena 12. rujna sa razbijenom lubanjom ispred stambene zgrade u Laufenu, a detektivi su istog trena uhitili majku. Žena je očito, navodi se, skrivala trudnoću i porodila se sama kod kuće.

Bacila bebu zbog karijere?

Tužiteljica Mareike Hafendorfer iznijela je u optužnici užasavajuće detalje.

"Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno svoje profesionalno napredovanje, stavi na čekanje zbog djeteta. Katarina J. već je prije poroda donijela odluku da ubije svoje dijete. Ispunjena je karakteristika ubojstva niskih motiva", navodi se u optužnici.

Njemački Bild javlja da je Katarina J. studirala pravo, ali je pala na završnom ispitu te je tek iz drugog pokušaja, uz izvanredan studij, uspjela postati kvalificirana odvjetnica, prenosi Kurir. Do uhićenja je radila u leasing kući, a nakon uspješnog stažiranja bila je zaposlena u pravnoj službi.

Promijenila se

Jedina umirovljenica iz susjedstva za Bild je ispričala da se Katarinino ponašanje promijenilo posljednjih mjeseci.

"Niko nije primijetio da je žena trudna. Na kraju se promijenila i prestala razgovarati s nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu", ispričala je.

Sa druge strane, odvjetnik optužene žene na sudu je iznio bizarne tvrdnje, među ostalim i to da misli kako je optužnica protiv njegove klijentice "preuvaličana". Naveo je, naime, da Katarina nije znala da je u drugom stanju.

"To je drama koja mene osobno pogađa. Moja klijentica nije znala da je trudna. Kada se porodila i uzela svoju krvavu bebu u ruke, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji", kazao je odvjetnik optužene žene, Malte Hoh (53).

03. svibanj 2024 12:15