StoryEditorOCM
ForumSTRAVIČNA ISKUSTVA

Stotine žena optužuju istu ginekologinju za nesavjestan rad: Rekla je 'ništa zabrinjavajuće', za tri dana završila sam na hitnoj, tumor mi je pojeo jajnik i kompletan jajovod!

Piše PSD
26. siječnja 2017. - 14:45
provjereno

Za Provjereno Nove TV svjedočile su žene kojima je zbog nesavjesnog liječenja, brzopletih, površnih dijagnoza i krivih terapija kako same navode i potkrepljuju liječničkom dokumentacijom, ugroženo zdravlje, trudnoće te zdravlje njihove djece, javlja dnevnik.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Teinoj majci Marijani liječnica je telefonom, preko medicinske sestre, postavljala dijagnoze, govore to za Provjereno Tea Kašnar i njezina majka Marijana.

Kada je Marijana ponovno zbog neprekidnih bolova nazvala kako bi se naručila na pregled, govori nam kako bi joj sestra samo prenijela što joj je doktorica dobacila: “Sigurno ste trudni!“.

Marijana je to, dodaje negirala, rekavši kako se već testirala te kako je nalaz negativan, sestra joj tada ponovno prenosi: „Doktorica je rekla kako ste onda u klimaksu! Možete doći eventualno po uputnicu da vadite krv za hormone, da vidimo koji je stadij klimaksa.“

Bolovi su postali neizdrživi, pa je Marijana otišla u privatni laboratorij pa privatnom ginekologu. Ono što je uslijedilo potpuno ju je šokiralo: „Vi gotovo da ni nemate jajnika više i na jajovodu vam je cista od 7 cm, spiralna, gnojna!'', rekao joj je privatnik.

Deset je dana primala antibiotike, a potom završila i na operaciji. Ostaje bez jajnika i oba jajovoda.  Nakon što je otpuštena kući, njezina kći je napisala status na facebooku, u 9 navečer.

Do jutra se stvorilo 300 komentara , 566 podjela i više od tisuću lajkova.

Žene su pričale o mučnim i traumatičnim iskustvima s dotičnom doktoricom.

Jedna od djevojaka, za Provjereno, svjedoči o iskustvu koje će pamtiti cijeli život: „Ona je napravila ultrazvuk od 25 sekundi i rekla - to ti je vodena cista, dobit ćeš hormone. 7 cm je velika, kroz tjedan dana će puknuti. Boljeti će te par dana, ali to nije ništa zabrinjavajuće, idi doma, odleži i to je to.“

Nakon tri dana neprekidnih bolova, dobila je temperaturu i završila na hitnoj: „Operirana sam. To je bio dermatoidni tumor. 14 cm velik - od pupka do zdjelice, koji je pojeo moj desni jajnik i jajovod kompletno! Nakon toga me doktor tražio njezinu dokumentaciju, pogledao njezin ultrazvuk i rekao: ovo je slika tvog mjehura, ne ciste, ona je slikala tvoj mjehur i na osnovi mjehura dala hormone i poslala te doma!“ , prisjeća se.

Uz ovu 18-godišnju djevojku, za Provjereno svjedočilo je još nekoliko žena koje su s istom liječnicom proživjele užasna iskustva koja su im se trajno urezala u sjećanje!

Što na sve te optužbe kažu nadležne institucije, sama prozvana liječnica te što pacijenti koji su imali slična iskustva mogu i moraju napraviti, možete vidjeti u večerašnjem uzdanju Provjerenog.

29. travanj 2024 06:06