StoryEditorOCM
ForumFISKALIZIRANO

Stigle brojke: pogledajte koliko je pao promet u trgovini prve neradne nedjelje

Piše Vijesti SD
5. srpnja 2023. - 09:47

Podaci iz sustava fiskalizacije pokazali su da je prva neradna nedjelja donijela za 21,8 posto manji promet u trgovini na malo u usporedbi s posljednjom nedjeljom u lipnju, koja je bila radna.

Novi list piše da je u nedjelju pao i broj i iznos izdanih računa u trgovini na malo, kako u odnosu na nedjelju u tjednu prije, tako i u odnosu na prvu nedjelju u srpnju 2022. godine.

Ukupan promet u trgovini na malo, bez motornih vozila, iznosio je 29,9 milijuna eura. U odnosu na nedjelju prije, radi se o smanjenju prometa od 8,37 milijuna eura.

Izdano je 457 tisuća računa, što je oko 19 posto manje nego prošle nedjelje.

Prošle je godine tijekom prve srpanjske nedjelje promet bio 35,8 milijuna eura u trgovini na malo dok je ove godine 16,62 posto manji, i to uz cijene koje su veće nego prošle godine.

Po svim fiskalnim računima u nedjelju je promet bio 86,9 milijuna eura, što je 8,2 milijuna eura, ili 8,6 posto manje nego tjedan dana prije, piše Novi list.

Ipak, zbog porasta cijena usluga, u ugostiteljstvu i smještaju, nadoknađena je većina gubitaka u prometu u trgovini na malo u odnosu na prošlu godinu.

Za očekivati je bilo da se promet poveća na benzinskim crpkama koje nedjeljom mogu raditi, no iz Porezne uprave su priopćili da te podatke ne mogu dostaviti.

Podsjetimo, ovo je treći pokušaj zabrane rada nedjeljom, a i dalje postoji mogućnost da tu zabranu Ustavni sud ukine.

27. travanj 2024 16:59