StoryEditorOCM
ForumOSVRT

Prijateljska utakmica Primorac - Zadar 0:2! U dvije riječi: svi zadovoljni!

Piše Ivica Gjergja
28. siječnja 2024. - 13:30

Sigurno da gledatelji koji su bili na igralištu Kazimira i Silvija i gledali prijateljsko-provjereni susret Primorac – Zadar 0:2, viđenim mogu biti zadovoljni. Akteri ovog susreta će vam reći da u ovoj fazi priprema nije uopće bitan bio rezultat, nego su se i treneri i igrači usredotočili na kretnje igrača u polju, stajanje na terenu, kako igrač izlazi iz duela, driblinge i spoznaju što sve treba poboljšati kako bi se spremno dočekao proljetni nastavak prvenstva u Trećoj NL-Jug.

Cilj Zadra je sigurno prvo mjesto gdje je trenutno, a i Primorac priželjkuje sam vrh ljestvice. Onim što su gledatelji na ovom ogledu vidjeli, nisu bili nezadovoljni, pače dobre poteze su nagrađivali aplauzom. Oba trenera Mario Oršulič (Zadar) i Leo Šarić (Primorac) su svim igračima koji trenutno mogu igrati dali prigodu da se iskažu i pokažu što ovog časa mogu pružiti na travnjaku. Evo što su kazali treneri nakon susreta onako vrući.

- Kod mene nakon susreta sa Primorcem „stanuje“ zadovoljstvo iz dva razloga, prvo što mi se nitko od igrača nije ozlijedio, a drugo, kada smo uhvatili „ritam“ igre u susretu i taktičku disciplinu u igri, onda je to bilo ono čemu težimo, također agresija, dobro pokrivanje i lijepe akcije. Na kraju pala su dva lijepa zgoditka, iako moram priznati da su i naši domaćini Primorac imali svojih prilika i lijepih akcija. Na samom početku susreta osjetio se umor od napornih treninga mojih igrača, a kako je utakmica odmicala bili smo sve bolji, no nema popuštanja, idemo svojim zacrtanim ciljem rada i rezultata koji nas mogu dovesti tamo gdje želimo, a to je prvo mjesto na ljestvici u ligi. Nakon ovog susreta kombinirani sastav će već sutra odigrati još jedan prijateljski susret, a nakon toga spremanje i treninzi za turnir u Gabeli koji igramo 2. i 3. veljače. Prvi susret igramo sa Sutjeskom iz Nikšića. Nakon turnira ostaju nam još tri tjedna rada da se finalizira urađeno, kako bi spremni dočekali prvenstvo, kazao nam je trener Zadra, Marin Oršulić.

- Onim što smo pokazali i prikazali u prvom dijelu susreta kada smo imali i prigode za gol mogu biti zadovoljan. Tada smo odlično kombinirali, a koliko sam mogao zapaziti - uvidjeli smo što nam treba poslije ove utakmice i kako dalje raditi s gotovo svim igračima, uostalom i ovaj susret je poslužio tome. Zadar trenutno ima veći roster od nas, mogli su više kombinirati, no predaje nema, idemo radno u nova ostvarenja boljeg u igri i na terenu. Rekao bi da smo mi jedno poluvrijeme bili bolji, a Zadar drugo, a svemu tome je kumovao i težak teren. Nastavljamo i dalje predano i marno raditi, spremati se i igrati utakmice, pa ćemo tako 3. veljače igrati s HV Posedarjem, a 8. veljače s Dubravom, kazao nam je trener Primorca Leo Šarić.

01. svibanj 2024 16:57