StoryEditorOCM
ForumKAKVE SVOTE

Poznati detalji Berlusconijeve oporuke: mislio je na sve, ne bi trebalo biti nezadovoljnih članova uže i šire obitelji

Piše PD
6. srpnja 2023. - 13:47

Nakon smrti Silvija Berlusconija najčešća rasprava koja se vodila u javnosti je ta o raspodjeli njegove višemilijunske imovine i vlasništva nad tvrtka. U ekskluzivnoj objavi, talijanska novinska agencija ANSA iznijela je detalje Berlusconijeve oporuke, piše Klix.ba.

Prema onome što se može vidjeti, Silvio Berlusconi je odlučio da većina tvrtke Fininvest pripadne njegovoj djeci Pier-Silviju te Marini Berlusconi.

- Berlusconijevih dvoje djece iz prvog braka zajedno će imati 53 posto vlasništva nad kompanijom, objašnjavaju.

Također, objavljeno je da je nasljeđe od 100 milijuna eura Berlusconi ostavio svom bratu Paolu. Također, 100 milijuna eura pripalo je i njegovoj djevojci  Marti Fascini, dok je 30 milijuna eura Berlusconi ostavio svom savjetniku Marcelu Dell‘Utriju.

Pored raspodjele imovine, ANSA je objavila i detalje oporuke i poruku koju je Berlusconi napisao svojoj djeci.

- Hvala vam i puno ljubavi za sve vas. Vaš tata, napisao je Berlusconi.

Inače, odluku o raspodjeli vlasništva nad Fininvestom Berlusconi je donio još 2006. godine kada je sastavio svoju prvu oporuku. Tada je naveo da će Marina i Pier-Silvio dobiti većinu vlasništva nad kompanijom, ali raspoređeno u jednakim dijelovima.

Ostatak vlasništva bit će raspoređen na preostalu djecu odnosno Barbaru, Eleonoru i Luigija.

- Nijedno dijete neće dobiti direktnu kontrolu nad Fininvestom što je ranije imao otac. Bilježnik koji je pročitao oporuku izvršit će zakonske obaveze u narednih nekoliko sati, navela je talijanska agencija.

28. travanj 2024 21:32