StoryEditorOCM
Forum‘NIŠTA NIJE JASNO‘

‘Popio je gutljaj i počeo rigati krv! Vikao je da ne može disati‘; svjedoci prepričavaju mučne detalje horora u Rijeci

Piše Vijesti SD
7. studenog 2023. - 19:57

Mladić u dobi od 19 godina završio je, s teškim ozlijedama jednjaka i želuca na hitnom prijemu KBC Rijeka, nakon što je u jednom riječkom ugostiteljskom objektu ispio bezalkoholno piće. Iako se to dogodilo u subotu, nitko od nadležnih nije reagirao do danas, nakon medijskih upita, a putem društvenih mreža stvorila se rijetko viđena panika.

- To je bilo strašno. Odjednom je počeo vikati, ništa nam jasno nije bilo. Nismo znali što se zbiva. Samo je vikao i mahao rukama. Vikao je da ne može disati. Otrčao je u WC, počeo povraćati krv, to je bilo užasno. Katastrofa, govori za 24sata sugovornik koji se nemile subote našao u kafiću u kojemu je J. G. (19) popio gutljaj mineralne vode s okusom koja mu je spalila jednjak i završio u riječkoj bolnici. Iz iste bolnice kasnije su javili kako je 19-godišnji pacijent stabilno, ali ima teške ozljede. 

- Boca koju je mladić dobio bila je hermetički zatvorena. Vidio sam kad ju je dobio za stol te ju je sam otvorio i natočio u svoju čašu. Sreća u nesreći je da je dečko doista popio mali gutljaj pića, jer da je gucnuo kako spada, ne znam kako bi se sve završilo. Ja sam i dalje u šoku. Kako je moguće da takav proizvod završi do krajnjih kupaca - govori vidno uzrujani sugovornik.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je potvrdio kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću, pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

- U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i za sada se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti - kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

- Odmah po saznanju bilo kakve informacije javnost će biti informirana kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva - kaže Beroš.

Inače, staklena bočica koja je bila sporna u Rijeci punjena je u Austriji, dok je ova u Zagrebu plastična i punjena u Zagrebu.

Coca Cola: ‘Nema neusklađenosti‘

O slučaju se, s nekoliko dana zakašnjenja oglasila i Coca Cola koja je za Jutarnji list u tijeku dana poslala dva priopćenja. 

- Svjesni smo slučaja povezanog sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. Ponudili smo našu punu podršku i otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim tijelima koja provode istragu. Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze kroz redovite vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu - poručili su iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o..

Podsjetimo, nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o trovanju bezalkoholnim pićima u riječkim kafićima, iz policije se u utorak doznalo da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u utorak je izvijestila da je obavljen očevid odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću te inspekcijski postupak traje.

Policija je prije tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti te su obavljeni razgovori s više osoba, a policija je o prikupljenim saznanjima izvijestila Državno odvjetništvo i Državni inspektorat.

27. travanj 2024 21:10