StoryEditorOCM
ForumPOJAČANA KONTROLA

Policija je imala pune ruke posla pregledavajući lokale: u studentskoj udruzi je partijalo 64 osoba među kojima i COVID pozitivan muškarac

Piše PSD
17. travnja 2021. - 18:20

Zagrebački policijski službenici zbog informacija o kršenju epidemioloških mjera u suradnji sa službenicima Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata Republike Hrvatske 16. su travnja u centru Zagreba provjeravali poštuju li građani mjere, piše N1.

U ukupno 27 objekata osoblje su morali upozoriti da se pridržavaju mjera,  a to se posebno odnosilo na ograničeno radno vrijeme dok je nekim objektima pronađen nedovoljan razmak između stolova i stolica zbog čega su pravne osobe "zaradile" prekršajn postupak. 

Neki od objekata nisu zadovoljili tehničke uvjete koji bi osigurali da se gosti poslužuju na terasama jer se njihovi prostori nisu mogli tako kvalificirati a u ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama te je vlasniku izdano usmeno rješenje i izrečena je naredba da se u roku od dva dana isto i provede.

U jednoj studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici policija je uvatila ukupno 64 osobe među kojima se nalazio i jeda 31-godišnjak pozitivan na COVI-19 koji se trebao nalaziti u samoizolaciji. 

Okupljeni se nisu pridržavali mjera za održavanje javnih okupljanja i događaja na kojima je prisutno više od 25 osoba te nisu nosili zaštitne maske. Svim osoba koje su se nalazile u prostoru udruge izdat će se prekršajni nalozi. 

- Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVD – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave- kazali su iz zagrebačke policije.

16. travanj 2024 09:15