StoryEditorOCM
ForumFOTO: U NIN STIGLA VOJNA AMFIBIJA, OBORINE SE OČEKUJU I DANAS

Pogledajte prizore od jutros, pripadnici MORH-a stigli na poplavom pogođena područja

12. rujna 2017. - 10:09
morh_amfibija1

Veliko nevrijeme koje je u ponedjeljak zahvatilo Dalmaciju najviše je problema izazvalo u Ninu, u kojem je proglašeno izvanredno stanje.  Na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata. U Nin je jutros stigla i vojna amfibija koja pregledava teren.

Kako prenosi N1, gradonačelnik Emil Ćurko kazao je u utorak rano ujutro da "odsječenih nema".

MORH

 

Crpljenje vode je trajalo cijelu noć, a osim utvrđenih šteta u zadarskoj Općoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Iz Odvodnje su izvijestili kako je u pomoć priskočila i Hrvatska vojska te da se još uvijek utvrđuje šteta na uređaju.

MORH

MORH

 

Procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana da pročišćivač ponovno normalno proradi. Za to vrijeme neće biti u mogućnosti crpiti i čistiti septičke jame.

MORH

 

Prema informacijama iz zadarskog Vodovoda, voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati. Zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su sljedeće ceste:

 ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija;

 ŽC6040 Sukošan-Sveti Martin-Zemunik i

 ŽC6004 Nin-Vrsi - javlja HAK u utorak ujutro.

Kiša će i danas biti češća na Jadranu

Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu očekuje se i u utorak. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran gdje će biti i pljuskova praćenih grmljavinom, izvijestio je u utorak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Lokalno je na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima i dalje moguća obilna oborina. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom dijelu ujutro i navečer mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva Celzijusovih.

Ova snimka pokazuje Nin u ponedjeljak, a dronom ju je snimio Dalibor Lovrić.

Državni vrh posjetio Zadar

Podsjetimo, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić te izaslanstvo Oružanih snaga predvođeno načelnikom Glavnog stožera generalom zbora Mirkom Šundovom u ponedjeljak su posjetili Zadar gdje je zbog jakog nevremena popraćenog obilnim padalinama, održan sastanak Stožera civilne zaštite. Zadar je posjetila i predsjednica Republike Hrvatske i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović.

23. travanj 2024 15:03