StoryEditorOCM
ForumSJEDNICA VLADE

Plenković objavio da Hrvatska otvara granice za devet zemalja: napravljen je plan, lista će se i proširivati, evo od kud nam mogu dolaziti turisti...

Piše PSD
28. svibnja 2020. - 13:18

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je obraćanju na sjednici Vlade komentirao odluku Europske komisije o dodjeli 10,013 milijardi eura Hrvatskoj za obnovu gospodarstva.

Dokument Europske komisije okarakterizirao kao izrazito važan gospodarski dokument, kazavši da je on plod intenzivnih konzultacija i pregovora, piše N1.

- Svi dokumenti će nam omogućiti da sve što smo činili u proteklih dva i nešto mjeseca, sve što je Vlada učinila za spas radnih mjesta, premošćivanje ove situacije, a dali smo i nismo uzeli poreze.

Veće od ovoga u hrvatskoj povijesti neće se pamtiti - kazao je Plenković.

- Ovaj dokument je izrazito izdašan i za Hrvatsku donosi alokaciju od 10,013 milijarde eura. Govorimo o ogromnom iznosu sredstava u iduće četiri godine.

Od toga 7,36 milijardi su bespovratna sredstva plus mogućnost uzimanja zajmova na dobrovoljnoj bazi, povrh onoga što će ići kroz višegodišnji financijski okvir - kazao je premijer.

Plenković je poručio da se "na muci poznaju junaci". Zahvaljujući takvom položaju puno nas blagonaklonije gledaju i agencije za kreditni rejting i sve ostalo, rekao je Plenković, pohvalivši Hrvatsku i poteze koji su se povukli tijekom epidemije koronavirusa.

- Što se tiče Stožera, uspjeli smo napraviti plan, gdje bismo izmijenili odluku o privremenoj odluci o zabrani granice za državljane niza zemalja, Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu i Njemačku - kazao je premijer.

Poručio je i da se Hrvatska otvara za turizam te najavio da će se lista zemalja čijim će državljanima biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku i proširiti.

18. travanj 2024 16:04