StoryEditorOCM
Forum‘NIJE LAKO‘

Ovo je Ljiljana i rodila je u 52 godini. Dala je svoju ispovijest, ima poruku za sve žene

Piše MOZAIK SD
22. listopada 2023. - 22:47

Glumica Ljiljana Jakšić u emisiji „Ispovest“, autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, prvi put je otvoreno progovorila o svom odrastanju, periodu školovanja u Prokuplju, a potom i odlasku na akademiju u Novi Sad.

Nakon završene akademije, Ljiljana je bila dio subotičkog kazališta, a u deset godina je proputovala cijelu bivšu Jugoslaviju i kako ističe, to joj je bio najljepši period u karijeri, a 1995. godine seli se u Beograd.

Podijelila je najintimnije trenutke svog života. Naime, glumica je kćerkicu Dariju rodila u 52. godini, nakon pete umjetne oplodnje, a kako je izgledalo to razdoblje Ljijana je ispričala u emisiji koju možete pogledati OVDJE.

Je li vas uloga majke promijenila?

“Mislim da je, trčim i jurim, ali s manje nervoze. Oplemenilo me, postala sam mekša dok me ne nervira pa moram vikati, često gledam širu sliku. To je najbolja stvar koja mi se dogodila, ima divne prijatelje, divno ih je vidjeti.”

Od poroda ste samohrana majka, koliko je danas teško biti i otac i majka?

“Naravno da je jako teško, ali to je nešto najljepše na svijetu kada je dijete u pitanju, onda se termin teško neuklapa, ali nije ni malo lako. Jednom mi je prišla žena i rekla da je i ona samohrana majka i da živi sama sa svojim djetetom i da zna kako sam ja. Ima žena koje uspiju biti same sa svojim djetetom."

Iz petog puta, umjetnom oplodnjom, ostali ste u blaženom stanju, jeste li svjesni koliko ste pomogli nekim ženama?

– Smatram da je to izuzetno važno i zato sam istupila da podržim. Uvijek volim podržati kad sam u nešto sigurna, sigurna sam jer znam kako doživljavam svoje majčinstvo i ogromnu sreću koju sam doživjela kad sam dobila dijete, nema težine, to je velika radost, sve ostalo može nadvladati. Želim podržati nešto što je jako važno, što je ključno pitanje za mnoge žene koje se nisu mogle pomiriti s tim da nemaju djecu.

I dalje govorim svima da je jako bitno da se trudimo oko ove teme na svaki mogući način, odnosno da nađemo način da postanemo roditelji, to je jako važno, mnogi roditelji možda gledaju gdje su, što je događa sa mnom, hoću li imati vremena za sebe? Roditeljstvo je davanje, davanje i podučavanje bez potrebe i očekivanja da će ti se to vratiti, a vraća se kad hoda, kad priča, kad te zagrli, te ruke oko vrata, rečenica ‘mama volim te.‘‘

Žalite li što vaša majka nije dočekala unuče?

“Da, to me jako rastužuje. Majka mi je umrla godinu dana prije Darijinog rođenja, ali ja vjerujem u vezu”, rekla je, a što je još dodala na temu majčinstva pogledajte OVDJE.

03. svibanj 2024 20:18