StoryEditorOCM
ForumTRAG U BESKRAJU

Ovako je bilo na trajektu iz Splita za Velu Luku! Svi su pjevali Oliverove hitove, bio je to glazbeni tulum za pamćenje

Piše Ivana Kapetanović/sd
27. srpnja 2023. - 08:27

Tulum na tajektu je počeo! Tradicionalni koncert na Korčuli na liniji Split - Vela Luka krenuo je s malim zakašnjenjem u 17:45 sati dok trajekt još nije isplovio.

Nastupaju Dupini ft. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski & Ante Gelo.

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ivana Kapetanović

Ovim koncertom počinje manifestacija ‘Trag u beskraju‘ u čast Oliveru Dragojeviću koji nas je nažalost napustio prije pet godina.

Oliverova vjerna publika svake godine dolazi u Velu Luku, a trajekt je postao odlična pozornica za koncert, ali i’ warm up party’ za događaje koji slijede idućih dana u Veloj Luci.

Legendarni pjevač iz Vele Luke obilježio je svojim pjesmama mnoge živote i definitivno nam ostavio svoj ‘trag u beskraju‘.

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ante Cizmic/Cropix

RAZGOVOR NAŠE NOVINARKE S ALENOM ĐURASOM

21:30 Trajekt je pristao, a koncert još traje. Neumorni pjevači pjevali su gotovo četiri sata...

21:26 Pred sam pristanak trajekta u Velu Luku Natali Dizdar zapjevala je ‘Velu luku‘... Muzičari, a ni publika ne staju. Energija ovakva rijetko se kad spoji...

21:20 Na trajektu se upalila i baklja, a koncert traje već 3 i pol sata...

20:50 Trajekt se pomalo približava Veloj Luci, no publika je i dalje neumorna kao i glazbenici. ‘Pismo moja‘ kao i sve ostale pjesme pjevaju u jedan glas. Emocije sreće i adrenalina su na vrhuncu. Na trajektu je i pjevačica Natali Dizdar.

image

Natali Dizdar

Ivana Kapetanović

20:22 Nježna ‘Magdalena‘, jedna od omiljenih Oliverovih pjesama koju su pjevali Gelo i Brkljača skupa dirnula je fanove uz zalazak sunca, jednako kao i bezvremenska ‘Nadalina‘.

20:15 ‘Vjeruj u ljubav‘ dokazala je da su Oliverove pjesme definitivno one koje nas tjeraju da vjerujemo u ljubav jer samo publika puna ljubavi može biti ovako vjerna našoj najvećoj glazbenoj legendi...

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ante Cizmic/Cropix

20:10 ‘Moj lipi anđele‘ raznježio je rasplesan, raspjevan i poprilično valjajući trajekt. Njiše se publika, a more kao za dišpet valja li ga valja. Oduševljenje ne prestaje...

19:50 ‘Trag u beskraju‘ izazvao je posebne emocije kao i ovacije i pljesak.

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ante Cizmic/Cropix

19:30 ‘Tko sam ja da ti sudim‘ uz poprilično uzburkano more i dobre valove već uzburkanu publiku ne sprječava da pjevaju. Gelo je malo odlučio svirati sjedeći. Drže se instrumenti da ne odlete, a putnici skaču...

19:20 U trajektu je i klapa ‘The Shades‘ iz Novog Zelanda koja nastupa u subotu. Čine je četiri pjevača koji su se školovali u Londonu na Royal Music Academy.

RAZGOVOR NAŠE NOVINARKE S JUROM BRKLJAČOM

18:50 ‘Bez tebe‘ i ‘Skalinadu‘ pjevaju svi u jedan glas. Trajek se lagano valja dok vjetar puše, a pjeva se ‘A vitar puše‘. Svi su puni force i pozitivne energije, ludilo vlada među putnicima i glazbenicima.

image

Novinarka HRT-a Ivana Šilović

Ante Cizmic/Cropix

18:35 ‘Najluđi‘ su putnici koji su se uputili popodne iz Vele Luke u Split trajektom samo da bi imali mjesto na palubi za koncert u istom trajektu i čuvali svoje mjesto kraj ‘pozornice‘.

‘Moj galebe‘ raznježio je publiku. Izvođači se jedva mogu pomaknuti, kao i svi prisutni. Nikog ništa ne smeta, pa čak ni valovi...

image

Ante Gelo i Jure Brkljača

Ante Cizmic/Cropix

18:25 Trajekt je konačno isplovio nakon sat vremena kašnjenja. Upravo se pjeva ‘Ispod sunca zlatnoga‘.

image

Alen Đuras

Ante Cizmic/Cropix

18:10 ‘Dva put san umra‘ oduševila je prisutne, u trajektu je potpuni kaos! Čovjek na čovjeku, svi pjevaju i snimaju, oduševljeni atmosferom, ne skidaju osmijehe s lica. Trajekt je još u Luci, a koncert je već uzavreo palubu!

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ivana Kapetanović

18:05 Potpuno ludilo vlada u trajektu, genijalna je atmosfera, što zbog oduševljenih putnika, što zbog izvođača, nitko u ovom trenutku nije ravnodušan, emocije rade svoje...

image

Atmosfera na trajektu iz Splita za Vela Luku

Ante Cizmic/Cropix
image

Alan Bjelinski

Ante Cizmic/Cropix

18:00 Odlična atmosfera vlada i ove godine, putnici u trajektu pjevaju u jedan glas Oliverove pjesme. Prva je pjesma za zagrijavanje bila ‘Sve bi da za nju‘ a nastavili su s ‘Tko sam ja da ti sudim.‘ Među putnicima ima i onih koji su došli s Korčule trajektom u Split i ostali u njemu za vratiti se natrag zbog koncerta.

28. travanj 2024 21:33