StoryEditorOCM
ForumPOKUŠAO JE OBLJUBITI

Osuđivani silovatelj nagovarao sinovu curu na seks, napasnik odustao tek kad je shvatio da kasni na posao

Piše Željko Petrušić/Jutarnji list
14. veljače 2020. - 13:17

Nepravomoćnom presudom zagrebačkom Županijskog suda u četvrtak je na godinu i pol dana zatvora osuđen 58-godišnji muškarac koji je prošle jeseni pokušao silovati djevojku svoga sina, piše Jutarnji list.

Optuženik je proglašen krivim da je 24. rujna prošle godine, iskoristivši priliku kada je ostao sam u kući sa sinovom curom, najprije verbalno pokušao nagovoriti djevojku na spolni odnos, da bi je zatim, budući da ga je uporno odbijala, i fizički pokušao prisiliti na seks. Tako joj je u jednom trenutku prišao s leđa, obgrilo je i počeo simulirati seks. Djevojka ga je odgurnula i krenula van iz kuće. Međutim, optuženik ju je uhvatio za ruku i odvukao do kauča gdje ju je pokušao nasilno obljubiti. Ona se uspjela istrgnuti i opet je krenula prema izlazu, ali ju je on opet dohvatio i nije je puštao van. Zlostavljanje se nastavilo duže vrijeme, ali je njezino stalno protivljenje na koncu urodlio plodom te je optuženi odustao i otišao iz kuće, jer je morao na posao. Djevojka ga je potom prijavila policiji pa je 58-godišnjak završio u istražnom zatvoru gdje se i dalje nalazi.

Inače, radi se o višestrukom “ponavljaču” koji je zbog silovanja i sličnih kaznenih djela s elementima seksualnog nasilja već proveo u zatvoru više od 15 godina

23. travanj 2024 17:55