StoryEditorOCM
ForumNAJBOGATIJA OBITELJ

Na svadbu Hrvatice i princa od Bruneja na koju dolaze Kate i princ William pozvan i Stipe Mesić: Sultan ima sliku Tita

Piše Piše PSD
22. studenog 2023. - 11:43
Bivši predsjednik Stjepan Mesić upoznao je prinčevog oca, sultana Hassanala Bolkiaha tijekom službenog posjeta Bruneju  Damir Krajač/Cropix

Najpoželjniji neženja na svijetu, princ od Bruneja Abdul Mateen iduće godine u siječnju se ženi za Anishu Isu Kalebić, a kako je Slobodna Dalmacija ekskluzivno jučer otkrila - Hrvaticu. Naime Anishin otac je Ivica Kalebić, rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka s Čiova. Kako kažu šoltanske ćakule, Ivica je kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu. 

Kako doznajemo od članova obitelji, Anisha i princ od Bruneja u vezi su pet godina. Znaju se od djetinjstva budući je njen djed Pehin Datuk Isa bio savjetnik sultana Hassanala Bolkiaha, prinčevog oca. 
- Desila se ljubav nakon toliko godina poznanstva. Anisha je jedna predivna djevojka, ne samo zato što je ‘naša‘ već toliko dobra i jednostavna. Princ je isto takav, kad smo se upoznali zagrlio me i poljubio kao i svaki čovjek. Nije bilo klanjanja, to je samo na dvoru, tamo je druga pisma - kaže nam jedna članica obitelji Kalebić. 
Dodaje kako je Anishina baka s Čiova također bila na Bruneju, a ona osobno sultana je vidjela na procesiji. 

Anisha redovito ljetuje u Dalmaciji, zadnji put je bila preklani, dok princ još nije posjetio Hrvatsku, no to ne znači da neće, uvjereni su članovi obitelji Kalebić.

- Osim što je predivna osoba, Anisha je jako pametna cura. Rođena je u Londonu gdje je završila fakultet i priča i hrvatski jezik najnormalnije - kaže nam Anishina rođakinja. 
Inače, prema podacima dostupnim na internetu Anisha je vlasnica tvrtke za proizvodnju svile te turističke agencije. Sultanov sin slovi za najpoželjnijeg neženju jer sin je najbogatijeg sultana na svijetu čije bogatstvo doseže 28 milijardi dolara.

image

Sultan od Bruneja Hassanal Bolkiah i njegov sin, princ Abdul Mateen koji u siječnju iduće godine ženi Hrvaticu Anishu

Kenzo Tribouillard/Afp
 

Njihova svadba zakazana za siječanj iduće godine trajati će deset dana. Sultan prijateljuje s mnogim svjetskim monarsima, pa je tako bio prijatelj i s kraljicom Elizabetom II. i njezinim suprugom princom Phillipom. Kako je sultan bio na svadbi Kate Middleton i princa Williama 2011. svjetski mediji nagađaju da će i oni biti uzvanici na svadbi. I sam princ od Bruneja, Abdul Mateen bio je na posljednjem ispraćaju kraljice Elizabete II. lani u rujnu.

- Bit će 4000 uzvanika na vjenčanju na Bruneju koliko znam - kaže nam Anishina rođakinja. 

Sam sultan veliki je ljubitelj vjenčanja, samo na svaku od svoje tri svadbe potrošio je deset milijardi dolara.

Među uzvanicima na svadbi princa od Bruneja i Hrvatice Anishe je, kako doznajemo, i bivši predsjednik Stjepan Mesić

- Dobio sam pozivnicu, ali neću moći ići zbog obaveza. Bio sam u službenoj posjeti Brunejima i tako sam upoznao sultana. To je jedna od najbogatijih obitelji na svijetu. Kad sam bio u službenoj posjeti Bruneju obišao sam značajna mjesta, ali sjećam se kad me sultan pozvao u svoje službene prostorije. Na zidu je uz svoju imao i sliku Tita. Pitao sam ga ‘zašto je Tito ovdje, od svih državnika baš on‘. Sultan mi je rekao da smatra da je Tito najveći državnik kojeg je upoznao - rekao nam je Mesić.

27. travanj 2024 13:26