StoryEditorOCM
ForumBAR NEŠTO DOBRO

Mnogi će radnici u privatnom sektoru na dan izbora raditi, ali informacija iz Ministarstva će im doći kao melem na ranu!

Piše Ana Pivčević/SD
12. travnja 2024. - 13:02

Još malo nam je ostalo do parlamentarnih izbora koji su na rasporedu u srijedu, 17. travnja, što je prema zakonu neradni dan. 

Hrvatska obrtnička komora poslala je Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) upit vezano uz rad na dan izbora, a iz MINGOR-a su im odgovorili da je rad na taj dan dopušten i nije kažnjiv. Radnici koji neće taj dan raditi imaju pravo na naknadu plaće, a oni koji će raditi imaju pravo na povećanu plaću.

Odlučili smo provjeriti kakvo će stanje biti u Splitu kada su u pitanju trgovački centri, građevinski sektor te zdravstvo. 

Na dan održavanja parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj trgovački centar Joker radit će redovnim radnim vremenom.

- Svi naši sadržaji na raspolaganju sam vam kao i svakog radnog dana - poručili su iz Jokera. 

Trgovački Centar City One također će biti otvorenom prema redovnom radnom vremenu. 

Trgovine Kauflanda na dan održavanja parlamentarnih izbora radit će prema nedjeljnom radnom vremenu. Trenutno na stranici Kauflanda za splitsku poslovnicu samo stoji da ne radi u nedjelju, 14. travnja.

U Tromontu neradno

Jedna od najvećih građevinskih i instalaterskih tvrtki u Hrvatskoj, splitski Tromont koji zapošljava preko 300 djelatnika, na dan parlamentarnih izbora neće raditi. 

- Pošto je neradni dan, taj dan nećemo raditi. Kako veliki dio naših ljudi radi po cijeloj državi, neradni dan u sredini tjedna nam  predstavlja veliki organizacijski izazov koji moramo rješavati pojedinačno po svakom gradilištu - odgovorili su nam iz Tromonta. 

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dr. Marko Rađa, nam je objasnio kako će primarna zdravstvena zaštita funkcionirati kao nedjeljom. 

- S obzirom na to da je neradni dan, sve će funkcionirati kao nedjeljom. Na Mertojaku će biti dežurstvo za obiteljsku medicinu, pedijatriju i dentalnu medicinu, a po ispostavama po rasporedu. Pacijenti koji taj dan imaju zakazan pregled bit će kontaktirani i ponudit će im se zamjenski termin u najkraćem roku - objasnio nam je dr. Rađa. 

27. travanj 2024 11:52